close-ad
close-ad
Jaunumi Padomi Sastāvdaļas Konservēšana

Saldējums ir putots, saldēts pārtikas produkts, ko galvenokārt gatavo no piena vai saldā krējuma, kā arī no dažādām augļu un ogu sulām vai biezeņiem, kam pievieno dažādas garšvielas, riekstus, augļus, ogas, šokolādi - it visu, ko sirds kāro!

Saldējumus iedala dažādos veidos:

  • plombīra saldējumu gatavo no saldā krējuma, kurā piena tauku saturs ir vairāk par 10%
  • krējuma saldējums ar tauku saturu 10%
  • piena saldējums (tauku saturs 4-6%)
  • jogurta saldējums, kurš tiek gatavots, pievienojot ieraugu vai gatavu jogurtu
  • augļu sulas saldējums, kurā nav tauku
  • sorbets jeb putota saldētā sula, kurā nav tauku

1 . lapa no 3

Dienas recepte

Nedēļas TOP 10

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.