close-ad
close-ad
Jaunumi Padomi Sastāvdaļas Konservēšana

Tomāti

Tomāti

Tomāts (Solanum lycopersicum) ir nakteņu dzimtas viengadīgs vai daudzgadīgs augs. Bioloģiski tā auglis ir oga, bet pārtikas nozarē tas tiek saukts par dārzeni. Lai arī ierasts domāt, ka tomāti ir sarkani vai dzelteni, tomēr tie var būt dažādās krāsās - violeti, oranži, balti, sarkani ar tumši zaļu svītrojumu, brūngani un vēl citos toņos.

Mūsdienās tomātus audzē visā pasaulē, īpaši plaši tomātus pārtikā izmanto itālieši, taču arī latviešu ikdienas ēdienkarte vairs nav iedomājama bez tomātu salātiem, tomātu zupas, tomātu mērces, tomātiem gaļas ēdienu pagatavošanā, garnēšanā un, protams, iecienītajām tomātmaizītēm.

1 . lapa no 39

Dienas recepte

Nedēļas TOP 10

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.