Foto: Māris Lapiņš
Vienam tā būs uzkoda, bet citam pavisam noteikti recepte var kalpot kā spēcinošs ēdiens dienas pirmajai ēdienreizei, jo tai pavisam noteikti piestāv gan ola, bekons, gan arī graudaugu produkts, kas šajā gadījumā ir Selgas maizcepums. Gana sātīgi, lai remdinātu apetītu prasīgākajiem gardēžiem un tai pat laikā radošs izpildījums, kas ļoti labi iederēsies uz svētku galda.

Lai katram maizcepumam varētu eleganti uzlikt olu, lieti noderēs mazā olu panniņa, bet, ja tādas nav, var izmantot arī mafinu pannu.

15Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Selga Nature maizcepumi krēmsiers apcepts bekons Dižonas sinepes šķēlēs sagriezti marinēti gurķi olas marinēti kaperi zaļumi dekorēšanai

Sagatavošana

1

Mafinu pannā var cept mazākas olas vai paipalu olas. Iesmērē katru pannas iedobīti ar eļļu vai sviestu, iesit pa olai un liec cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (170 grādu temperatūra). Pa virsu olai var uzbērt šķipsnu sāli, piparus vai kādu garšvielu maisījumu, piemēram, persilādi.

2

Cep aptuveni 5-7 minūtes vai tik ilgi, līdz iegūta vēlamā olas konsistence (mīkstāka vai cietāka).

3

Uz maizcepuma uzsmērē krēmsieru bagātīgā kārtā. Tad pa virsu liec marinētā gurķa šķēles, tad apcepto bekonu. Pa virsu bekonam uzsmērē sinepes un tām pa virsu liec izcepto olu.

4

Dekorēšanai var izmantot krēmsieru, taču var iztikt tikai ar pāris kaperiem un svaigiem zaļumiem.

Par ''Selga NATURE'' maizcepumiem

Maizcepumi ir iecienīts skandināvu pārtikas produkts, kas ikdienā tiek lietoti kā alternatīva maizei, tāpēc arī latviešiem, maizes cienītājiem, vērts aizņemties šo gardo paradumu un papildināt ēdienkarti ar trīs dažādu garšu ''Selga NATURE'' maizcepumiem. Selga piedāvā maizcepumus katrai gaumei, gan tiem, kas iecienījuši rudzu maizi, gan tiem, kam labpatīk auzu pārslas, taču šo gardo klāstu papildinājis jauns maizcepumu veids ar dažādām sēkliņām un jūras sāli, tādējādi paplašinot iespējas produkta izmantošanā un arī garšu dažādošanā.

Jebkurš ''Selga Nature'' maizcepumu veids lieliski iederēsies uz bērnu jubileju, draugu ballīšu vai ģimenes viesību galda. Neizmērojami daudz un dažādas iespējas maizcepumu izmantošanai ir arī ikdienā brokastīs, launagā, piknikā vai aizņemtākajās dienās, kad nepieciešams atjaunot enerģiju vai vienkārši palutināt sevi ar ko sātīgu un gardu. Sāļu uzkodu gatavošanā izmanto rudzu maizcepumus vai jaunos maizcepumus ar jūras sāli un sēkliņām, taču dažādu saldo ēdienu meistarošanā noderēs auzu maizcepumi, kas ir itin gardi pat bez piedevām.

''Selga Nature'' maizcepumi fasēti īpaši ērtā un praktiskā iepakojumā, kas pēc atvēršanas saglabā produktu tikpat svaigu, neļaujot tiem salūzt vai sadrupt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!