Brokoļu kraukšķīgums, tradicionālie griķi, siers sātigumam un mazliet Indijas rieksu eksotikai – viss vienā pusdienu bļodiņā. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā bloga Divi10.com autores Monika un Justīne.

30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 galviņa brokoļi10 ĒKvārīti griķi siers, piemēram, "Trikata" Emmental Light2 saujasžāvētas dzērvenes2 saujasIndijas rieksti0.5 citrons olīveļļa vai balzamiko krēms pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Brokoli sagriež vairākos mazos gabaliņos, kārto uz cepeškrāsns pannas, uzlej nedaudz eļļu un uzber garšvielas.

2

Liek cepeškrāsnī uz 5 minūtēm 200 grādos vai līdz brokoļi kļūst mīksti un nedaudz apbrūnē.

3

Bļodiņās kārto vienu otram blakus griķus, brokoļus, sieru, riekstus un dzērvenes. Visam uzpilina nedaudz citrona sulu, eļļu vai balzamiko krēmu un garšvielas pēc vēlmes.

Alternatīva: visas sastāvdaļas vari arī samaisīt lielā traukā un pasniegt kā salātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!