Sātīgā gulaša zupa ar mīklas klimpām
Foto: Shutterstock
5.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g liellopa gaļa
liellopa gaļa
5
5 kartupeļi
kartupeļi
2
2 paprikas
paprikas
80 g
80 g cūku tauki
cūku tauki
2
2 sīpoli
sīpoli
4
4 tomāti
tomāti
2 ĒK
2 ĒK paprikas pasta
paprikas pasta
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
1 ĒK
1 ĒK timiāns
timiāns
4
4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
Klimpām:
80 g
80 g milti
milti
 
sāls
sāls
1 gab.
1 gab. ola
ola
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ungāru nacionālā virtuve
  • Gulaša zupa ar mīklas klimpām sātīgai ēdienreizei.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gaļu sagriež kubiņos. Katlā taukos apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi zeltaini. Samazina liesmu, pievieno paprikas pastu, ātri samaisa, pievieno gaļu, pieber sāli un zem vāka sutina aptuveni stundu.

    Pēc 20 minūtēm pievieno saspiestu ķiploku, kas samaisīts ar timiānu. Pielej nedaudz ūdens. Sautē uz mazas uguns. Gaļai ik pa brīdim var pieliet nedaudz ūdens, lai tā sutinātos tvaikos, nevis ūdenī.

    Sagriež kartupeļus, papriku.

    Sagatavo klimpas: Olai pievieno šķipsnu sāls un miltus, visu samīca viendabīgā masā, Mīklu ar slapjām rokām saveļ mazās bumbiņās, vāra sālsūdenī, līdz klimpiņas uzpeld.

    Kad gaļa gandrīz gatava, pievieno kartupeļus, kārtīgi samaisa un sutina. Pievieno buljonu, papriku, tomātus.

    Kad kartupeļi gatavi, pievieno klimpas un ļauj uzvārīties. Zupas biezumu regulē, pielejot nepieciešamajā daudzumā buljonu vai ūdeni un garšvielas.

    Iesūtīja: Vineta

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form