Foto: Shutterstock
Sātīga un viekārši pagatavojama seleriju zupa ar apceptām desiņām.
40Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
300 gseleriju kāti1 gab.sīpols150 gcepamās desiņas1 lgaļas buljons2 ĒKolīveļļa120 grīsi2 burkāni4 ĒKrīvēts cietais siers sāls pipari

Sagatavošana

1

Selerijas notīra, nomazgā sagriež loksnītēs.

2

Sīpolus notīra, sagriež kubiņos. Burkānus nomizo, sagriež ripiņās.

3

Desiņas sagriež kumosa lieluma gabaliņos.

4

Katlā uzkarsētā olīveļļā apcep sīpolus ar desiņām, līdz tie kļūst zeltaini, tad pievieno selerijas un burkānus. Maisot cep 5 minūtes.

5

Pielej karstu buljonu un vāra 10 minūtes uz mazas uguns.

6

Pievieno sāli, piparus, rīsus un vāra vēl 15 minūtes, līdz rīsi gatavi.

7

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar rīvētu sieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!