Sātīgā seleriju zupa ar desiņām
Foto: Shutterstock
5.0000 1
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g seleriju kāti
seleriju kāti
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
150 g
150 g cepamās desiņas
cepamās desiņas
1 l
1 l gaļas buljons
gaļas buljons
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
120 g
120 g rīsi
rīsi
2
2 burkāni
burkāni
4 ĒK
4 ĒK rīvēts cietais siers
rīvēts cietais siers
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
  • Gaļas zupas
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sātīga un viekārši pagatavojama seleriju zupa ar apceptām desiņām.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Selerijas notīra, nomazgā sagriež loksnītēs.

    Sīpolus notīra, sagriež kubiņos. Burkānus nomizo, sagriež ripiņās.

    Desiņas sagriež kumosa lieluma gabaliņos.

    Katlā uzkarsētā olīveļļā apcep sīpolus ar desiņām, līdz tie kļūst zeltaini, tad pievieno selerijas un burkānus. Maisot cep 5 minūtes.

    Pielej karstu buljonu un vāra 10 minūtes uz mazas uguns.

    Pievieno sāli, piparus, rīsus un vāra vēl 15 minūtes, līdz rīsi gatavi.

    Pirms pasniegšanas pārkaisa ar rīvētu sieru.


    Iesūtīja: Vineta Auziņa

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form