Sātīgā skotu zupa ar žāvētām plūmēm un puraviem
Foto: Shutterstock
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
700 g
700 g liellopa krūtiņas gabals
liellopa krūtiņas gabals
1,5 kg
1,5 kg vista
vista
1,5 l
1,5 l vistas buljons
vistas buljons
1 kg
1 kg puravi
puravi
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Gaļas zupas
  • Pasaules Virtuve
  • Ja reiz ir īsta gaļas zupa, tad tā ir skotu "cock a leekie". Tās gatavošanai nepieciešama vesela vista un vēl nedaudz liellopa gaļas. Zupa top prāvā katlā, jo, kā uzskata skoti, mazāk gatavot nav vērts.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Skotu zupa “cock a leekie” ir tik sātīga, ka mierīgi var ieņemt pamatēdiena vietu. Faktiski šī zupa ir gaļa ar gaļu, nedaudz žāvētām plūmēm un puraviem!

    Oriģinālajā receptē veselā vista tiek likta katlā nesadalīta, bet nekas ļauns zupas garšai nenotiks, ja mēs to sadalīsim un pielāgosim mājās atrodamajam katlam.

    Katlā ielej buljonu (var arī vienkārši ūdeni, bet tad zupa būs mazāk sātīga un ar ne tik intensīvu garšu), liek iekšā liellopa gaļu. Katlam neliek virsū vāku un vāra 30 minūtes.

    Zupai pievieno vistas gaļu, turpina vārīt, ik pa laikam nosmeļot putas. Vāra 40 minūtes. Ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni.

    Pievieno plūmes un ripiņās sagrieztus puravus. Vāra uz lēnas uguns vēl 10– 15 minūtes. Ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus.

    Gaļu izņem no katla, sagriež gabaliņos, liek pasniedzamajā šķīvī vai bļodā un pārlej ar zupu.

    Lai sātīgi un sildoši!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.