Sātīga soļankas kūka
Foto: "Pipars.lv" publicitātes foto
4.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g vistas šķiņķi
vistas šķiņķi
250 g
250 g vistas stilbiņi
vistas stilbiņi
300 g
300 g liellopa gaļa
liellopa gaļa
300 g
300 g mednieku desiņas
mednieku desiņas
300 g
300 g kūpināts cauraudzis
kūpināts cauraudzis
800 g
800 g konservēti tomāti, sasmalcināti
konservēti tomāti, sasmalcināti
1 kg
1 kg vārīti kartupeļi
vārīti kartupeļi
2
2 nelieli burkāni
nelieli burkāni
3
3 sālīti vai marinēti gurķi
sālīti vai marinēti gurķi
1
1 sīpols
sīpols
1
1 citrons
citrons
20 g
20 g želatīns
želatīns
2
2 lauru lapas
lauru lapas
3-4
3-4 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
 
olīvas vai kaperi pasniegšanai
olīvas vai kaperi pasniegšanai
 
skābs krējums pasniegšanai
skābs krējums pasniegšanai
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Gaļas ēdieni
  • Tortes un kūkas
  • Pusdienas
  • Pasaules Virtuve
  • "Es nolēmu pamēģināt, kā Latvijā tik populārā soļanka uzvedīsies kūkā. Man garšoja! Un pat ļoti garšoja! Šī kūka noteikti patiks lielākam ēdāju pulkam," tā savu recepti piesaka "Pipars" ēdienu blogeris Rojs.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistas un liellopa gaļu liek katlā, pārlej ar ūdeni, lai nosedz gaļu un uzvāra. Nosmel putas, pievieno lauru lapas, smaržīgos piparus un vāra, līdz šķidrums ir izvārījies un katlā paliek apmēram litrs. Gaļu izņem un atdala no kauliem. Lauru lapas un piparus izmet.

    Sīpolu sagriež mazos kubiņos, burkānus sagriež ripiņās. Mednieku desiņas un kūpinātu gaļu sagriež smalkāk. Gurķus sagriež strēmelītēs. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un ātri apcep sīpolus un burkānus. Pievieno gurķus un cep 5 minūtes. Tad pievieno desiņas, gaļu un cep vēl 5 minūtes. Pievieno tomātus ar visu sulu, sautē visu kopā minūtes 10–15. Uguni izslēdz un pievieno pēc garšas sāli, svaigi spiestu citrona sulu. Ja vēlas, var pievienot čili piparus.

    Pa šo laiku buljons būs jau atdzisis un tajā var uzbriedināt želatīnu. Uzbriedušu želatīnu pievieno katla saturam un maisot ātri izšķīdina. Pievieno arī sasmalcināto gaļu (vistas un liellopa).

    Tagad var likt kopā kūku. Kartupeļiem pēc garšas pievieno sāli un ar kartupeļu stampu saspaida. Tad to pārliek formā ar noņemamām malām un ar to pašu stampu izlīdzina. Formā pa virsu kartupeļiem pārlej gaļas masu, atdzesē un liek uz 6–8 stundām ledusskapī.

    Griež šķēlēs un pasniedz ar kaperiem, olīvām un skābu krējumu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form