Foto: "Pipars.lv" publicitātes foto

"Es nolēmu pamēģināt, kā Latvijā tik populārā soļanka uzvedīsies kūkā. Man garšoja! Un pat ļoti garšoja! Šī kūka noteikti patiks lielākam ēdāju pulkam," tā savu recepti piesaka "Pipars" ēdienu blogeris Rojs.

18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gvistas šķiņķi250 gvistas stilbiņi300 gliellopa gaļa300 gmednieku desiņas300 gkūpināts cauraudzis800 gkonservēti tomāti, sasmalcināti1 kgvārīti kartupeļi2 nelieli burkāni3 sālīti vai marinēti gurķi1 sīpols1 citrons20 gželatīns2 lauru lapas smaržīgie pipari eļļa cepšanai pēc garšassāls un malti melnie pipari olīvas vai kaperi pasniegšanai skābs krējums pasniegšanai

Sagatavošana

1

Vistas un liellopa gaļu liek katlā, pārlej ar ūdeni, lai nosedz gaļu un uzvāra. Nosmel putas, pievieno lauru lapas, smaržīgos piparus un vāra, līdz šķidrums ir izvārījies un katlā paliek apmēram litrs. Gaļu izņem un atdala no kauliem. Lauru lapas un piparus izmet.

2

Sīpolu sagriež mazos kubiņos, burkānus sagriež ripiņās. Mednieku desiņas un kūpinātu gaļu sagriež smalkāk. Gurķus sagriež strēmelītēs. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un ātri apcep sīpolus un burkānus. Pievieno gurķus un cep 5 minūtes. Tad pievieno desiņas, gaļu un cep vēl 5 minūtes. Pievieno tomātus ar visu sulu, sautē visu kopā minūtes 10–15. Uguni izslēdz un pievieno pēc garšas sāli, svaigi spiestu citrona sulu. Ja vēlas, var pievienot čili piparus.

3

Pa šo laiku buljons būs jau atdzisis un tajā var uzbriedināt želatīnu. Uzbriedušu želatīnu pievieno katla saturam un maisot ātri izšķīdina. Pievieno arī sasmalcināto gaļu (vistas un liellopa).

4

Tagad var likt kopā kūku. Kartupeļiem pēc garšas pievieno sāli un ar kartupeļu stampu saspaida. Tad to pārliek formā ar noņemamām malām un ar to pašu stampu izlīdzina. Formā pa virsu kartupeļiem pārlej gaļas masu, atdzesē un liek uz 6–8 stundām ledusskapī.

5

Griež šķēlēs un pasniedz ar kaperiem, olīvām un skābu krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!