Sātīgais grūbu sautējums ar kūpinātu gaļu, tomātiem un baklažāniem
Foto: DELFI
3.5000 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g grūbas
grūbas
2
2 sīpoli
sīpoli
1
1 baklažāns
baklažāns
400 g
400 g konservēti tomāti
konservēti tomāti
sauja
sauja pētersīļu zaļumi
pētersīļu zaļumi
4-5 šķēles
4-5 šķēles kūpināta gaļa
kūpināta gaļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Gaļas ēdieni
  • Putras un biezputras
  • Ikdienas maltītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Šo sātīgo ēdienu vari gatavot arī bez gaļas, jo arī veģetārajā versijā grūbu sautējums būs gana gards.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Grūbas iepriekšējā vakarā kārtīgi noskalo (es tās parasti skaloju vismaz trīs reizes) un pārlej ar aukstu ūdeni. Ja grib grūbas gatavot uzreiz, tad, kad tās noskalotas, pārlej ar ūdeni un vāra, pievienojot pustējkaroti sodas, lai grūbas būtu gatavas ātrāk.

    Kamēr grūbas vārās, pannā uzkarsē eļļu un liek cepties sīpolus (es tos parasti griežu lielās šķēlēs, kā ābolus). Kad sīpoli apcepušies, pievieno palielos kubiņos sagrieztu gaļu, pēc tam arī kubiņos sagrieztus baklažānus un cep, līdz pannas saturs ir apbrūninājies.

    Tad pievieno sakapātus tomātus ar sulu un ļauj visam kārtīgi pasautēties. Beigās pievieno sakapātus pētersīļus, sāli, piparus, pasautē vēl divas minūtes un visu iemaisa gatavajās grūbās.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form