Sātīgais olu kultenis
Foto: Katrīna Džeksone
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Baudot atvaļinājumu un pavadot daudz ēdienreižu ārpus savas virtuves, vienā no savām mīļākajām kafejnīcām notiesāju sviestmaizi, kas kalpoja par iedvesmu šai receptei - olas ar spinātiem, sarkano sīpolu, krēmsieru un žāvētu lasi. Sātīgā kulteņa pagatavošana ir ļoti vienkārša un tā ir ideāli piemērota maltīte pirmajām vēsajām rudens dienām.

Lielā pannā uz vidēji lielas liesmas apcep spinātus, līdz tie saplok. Nospiež lieko šķidrumu un noliek malā.

Olas un pienu sakuļ kopā. Lielā un dziļā pannā uz vidējas uguns uzkarsē eļļu. Pievieno olas, sīpolu un spinātus. Cep, kamēr olas ir gandrīz gatavas, ik pa laikam lēni apmaisot.

Iemaisa lasi un pa karotei krēmsiera, līdz kultenis ir izsilis un izejvielas - sajaukušās.

Pēc garšas pievieno sāli un piparus un nekavējoties pasniedz uzsildītās bļodiņās.

Source

Katrīna Džeksone
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form