Sātīgais pupiņu sacepums ar marinētiem pipariem un sieru
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
2.5714 7
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 lielas olas
lielas olas
500 ml
500 ml piens
piens
2 TK
2 TK Dižonas sinepes
Dižonas sinepes
200 g
200 g saldētu pupiņu un zirnīšu maisījums
saldētu pupiņu un zirnīšu maisījums
90 g
90 g marinēti čili pipariņi ( ja bail no asuma, var aizstāt ar marinētu papriku)
marinēti čili pipariņi ( ja bail no asuma, var aizstāt ar marinētu papriku)
150 g
150 g Čedara siers
Čedara siers
1 ĒK
1 ĒK smalcināti maurloki
smalcināti maurloki
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Citi ēdieni
  • Dārzeņu sacepumi
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Dienās, kad gribas sasildīties ar kaut ko sulīgu, bet reizē apetīti remdinošu, šis dārzeņu sacepums ar siera un olu "cepurīti", būs īstajā vietā un laikā. Pat zvērināti gaļēdāji tikai pēc maltītes nobaudīšanas attapsies, ka labi paēsts pat bez gaļas klātbūtnes ēdienā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakul bļodā olas ar pienu, miltiem, sinepēm, sāli un maltiem pipariem. Atstāj masu ievilkties uz desmit minūtēm.

    Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

    Keramiskajā formā, kas iesmērēta ar eļļu vai sviestu, vienmērīgi izkārto pākšaugu maisījumu un sagrieztus piparus. Pārlej ar sakulto olu masu. Pārkaisa ar sarīvētu sieru un maurlokiem.

    Cep sakarsētā cepeškrāsnī 35-40 minūtes, līdz virsējā kārta kļuvusi zeltaini brūna un nedaudz piepūtusies.

    Pasniedz siltu kopā ar maizi.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form