Sātīgais siļķu sacepums ar kraukšķīgu zaļumu rīvmaizes garoziņu
Foto: DELFI
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Kraukšķīgā zaļumu garoziņa ir šī vienkāršā, bet gardā un ļoti sātīgā sacepuma akcents. Kartupeļu – siļķu sacepuma maigo garšu īpaši labi papildinās dažādi skābēti vai marinēti dārzeņi, kā arī salāti, piemēram, klasiskie tomātu – gurķu salāti ar dillēm un lociņiem.

Kartupeļus nomizo, katru sagriež četrās daļās, pārlej ar ūdeni un liek vārīties.

Pa to laiku nomizo sīpolus un sīki sakapā. Siļķi sagriež šķēlītēs.

Pannā uzkarsē ēdamkaroti sviesta, liek cepties sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi. Sīpoliem neilgu laiku pirms cepšanas beigām pievieno timiānu.

Gatavo zaļumu rīvmaizi: blenderī vai virtuves kombainā liek rīvmaizi, dilles, pētersīļus un maļ, līdz iegūta viendabīga masa.

Kartupeļus nokāš, atstājot aptuveni 1/2 glāzi šķidruma, pievieno muskatriekstu, nedaudz sāls un samīca ar stampiņu. Tad pievieno pienu un turpina mīcīt, līdz iegūst viendabīgu masu.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Ietauko cepamo veidni ar sviestu.

Sātīgais siļķu sacepums ar kraukšķīgu zaļumu rīvmaizes garoziņu
Foto: DELFI

Veidnē liek pusi kartupeļu masas, tad vienmērīgi izklāj sīpolus un siļķi. Virsū liek atlikušos kartupeļus, izlīdzina, pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar zaļumu rīvmaizi. Virsū liek atlikušā sviesta gabaliņus.

Padoms: Ja vēlies, vari pagatavot drumstalas, ar pirkstiem samaisot zaļumu rīvmaizi ar sviestu.

Veidni liek cepeškrāsnī uz aptuveni 20-25 minūtēm.

Pēc cepšanas mazliet atdzesē, tad pasniedz ar salātiem vai sālītiem gurķiem.

Lai labi garšo!

Sātīgais siļķu sacepums ar kraukšķīgu zaļumu rīvmaizes garoziņu
Foto: DELFI

Comment Form