Sātīgais siļķu sacepums ar kraukšķīgu zaļumu rīvmaizes garoziņu
Foto: DELFI
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
10 gab.
10 gab. kartupeļi, vidēja lieluma
kartupeļi, vidēja lieluma
3 gab.
3 gab. sīpoli, vidēja lieluma
sīpoli, vidēja lieluma
400 g
400 g tradicionālā siļķu fileja eļļā ar Himalaju sāli
tradicionālā siļķu fileja eļļā ar Himalaju sāli
120 ml
120 ml piens
piens
100 g
100 g sviests
sviests
120 g
120 g saldais krējums
saldais krējums
130 g
130 g rīvmaize
rīvmaize
1 sauja
1 sauja pētersīļi
pētersīļi
1 sauja
1 sauja dilles
dilles
šķipsna
šķipsna muskatrieksts
muskatrieksts
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari, malti
pipari, malti
pēc garšas
pēc garšas timiāns
timiāns
  • Zivju un jūras produktu sacepumi
  • Kartupeļu sacepumi
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kraukšķīgā zaļumu garoziņa ir šī vienkāršā, bet gardā un ļoti sātīgā sacepuma akcents. Kartupeļu – siļķu sacepuma maigo garšu īpaši labi papildinās dažādi skābēti vai marinēti dārzeņi, kā arī salāti, piemēram, klasiskie tomātu – gurķu salāti ar dillēm un lociņiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kartupeļus nomizo, katru sagriež četrās daļās, pārlej ar ūdeni un liek vārīties.

    Pa to laiku nomizo sīpolus un sīki sakapā. Siļķi sagriež šķēlītēs.

    Pannā uzkarsē ēdamkaroti sviesta, liek cepties sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi. Sīpoliem neilgu laiku pirms cepšanas beigām pievieno timiānu.

    Gatavo zaļumu rīvmaizi: blenderī vai virtuves kombainā liek rīvmaizi, dilles, pētersīļus un maļ, līdz iegūta viendabīga masa.

    Kartupeļus nokāš, atstājot aptuveni 1/2 glāzi šķidruma, pievieno muskatriekstu, nedaudz sāls un samīca ar stampiņu. Tad pievieno pienu un turpina mīcīt, līdz iegūst viendabīgu masu.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Ietauko cepamo veidni ar sviestu.

    Sātīgais siļķu sacepums ar kraukšķīgu zaļumu rīvmaizes garoziņu
    Foto: DELFI

    Veidnē liek pusi kartupeļu masas, tad vienmērīgi izklāj sīpolus un siļķi. Virsū liek atlikušos kartupeļus, izlīdzina, pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar zaļumu rīvmaizi. Virsū liek atlikušā sviesta gabaliņus.

    Padoms: Ja vēlies, vari pagatavot drumstalas, ar pirkstiem samaisot zaļumu rīvmaizi ar sviestu.

    Veidni liek cepeškrāsnī uz aptuveni 20-25 minūtēm.

    Pēc cepšanas mazliet atdzesē, tad pasniedz ar salātiem vai sālītiem gurķiem.

    Lai labi garšo!

    Sātīgais siļķu sacepums ar kraukšķīgu zaļumu rīvmaizes garoziņu
    Foto: DELFI

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.
    Lasi vēl
     

    Comment Form