Foto: DELFI
Kraukšķīgā zaļumu garoziņa ir šī vienkāršā, bet gardā un ļoti sātīgā sacepuma akcents. Kartupeļu – siļķu sacepuma maigo garšu īpaši labi papildinās dažādi skābēti vai marinēti dārzeņi, kā arī salāti, piemēram, klasiskie tomātu – gurķu salāti ar dillēm un lociņiem.
80Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
10 gab.kartupeļi, vidēja lieluma3 gab.sīpoli, vidēja lieluma400 gtradicionālā siļķu fileja eļļā ar Himalaju sāli120 mlpiens100 gsviests120 gsaldais krējums130 grīvmaize1 saujapētersīļi1 saujadilles šķipsnamuskatrieksts pēc garšassāls pēc garšaspipari, malti pēc garšastimiāns

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, katru sagriež četrās daļās, pārlej ar ūdeni un liek vārīties.

2

Pa to laiku nomizo sīpolus un sīki sakapā. Siļķi sagriež šķēlītēs.

3

Pannā uzkarsē ēdamkaroti sviesta, liek cepties sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi. Sīpoliem neilgu laiku pirms cepšanas beigām pievieno timiānu.

4

5

Gatavo zaļumu rīvmaizi: blenderī vai virtuves kombainā liek rīvmaizi, dilles, pētersīļus un maļ, līdz iegūta viendabīga masa.

6

Kartupeļus nokāš, atstājot aptuveni 1/2 glāzi šķidruma, pievieno muskatriekstu, nedaudz sāls un samīca ar stampiņu. Tad pievieno pienu un turpina mīcīt, līdz iegūst viendabīgu masu.

7

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Ietauko cepamo veidni ar sviestu.

Foto: DELFI
8

Veidnē liek pusi kartupeļu masas, tad vienmērīgi izklāj sīpolus un siļķi. Virsū liek atlikušos kartupeļus, izlīdzina, pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar zaļumu rīvmaizi. Virsū liek atlikušā sviesta gabaliņus.

9

Padoms: Ja vēlies, vari pagatavot drumstalas, ar pirkstiem samaisot zaļumu rīvmaizi ar sviestu.

10

Veidni liek cepeškrāsnī uz aptuveni 20-25 minūtēm.

11

Pēc cepšanas mazliet atdzesē, tad pasniedz ar salātiem vai sālītiem gurķiem.

Lai labi garšo!

Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!