Sātīgais un sildošais dārzeņu sautējums ar kokosriekstu pienu
Foto: DELFI
4 porcijas 
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Līdz ar pirmajām patiesi aukstajām ziemas dienām, rodas vēlme vakariņās pasniegt kaut ko sildošu un sātīgu, un šādam kārdinājumam nevajag pretoties. Tā kā pēc svētkiem šķiet, ka gaļa baudīta par daudz, tad dārzeņu ēdieni atslodzei ir tieši laikā. Tāpēc padalos ar savu iecienīto sautējuma recepti, kas varbūt nav tā fotogēniskākā, tomēr neliek vilties nevienā gatavošanas reizē.

Vispirms liec vārīties rīsus. Ieber tos katliņā, pārlej ar ūdeni, pieber sāli un liec vārīties. Vāri ik pa brīdim apmaisot, līdz viss ūdens uzsūcies. Beigās pievieno citronu sulu, apmaisi un liec malā.

Nomizo saldo kartupeli un sagriez to mazos gabaliņos. Liec katlā, pārlej ar ūdeni un liec vārīties. Kad tie ir vidēji mīksti, nokās ūdeni un noliec kartupeļus malā.

Sakarsē pannu ar eļļu, pievieno smalki sakapātus Šalotes sīpolus, apcep tos caurspīdīgus un noņem no pannas.

Pannā liec cepties mazos gabaliņos sagrieztu baklažānu, pēc brīža pievieno papriku un šampinjonus. Pēdējos pievieno tomātus. Pasautē dārzeņus, lai tie ir kļuvuši mīkstāki. Tad pievieno izvārītos rīsus, apceptos sīpolus, tomātu pastu un garšvielas. Ja vēlies pikantāku sautējumu, pievieno arī smalki sarīvētu ingvera saknes gabaliņu vai čili.

Noslēgumā pielej šķidru kokosriekstu pienu, apmaisi un sautē aptuveni 10 minūtes. Pēc garšas pievieno vēl sāli, garam masala vai citas garšvielas. Pasniedz ar sakapātiem zaļumiem un apslacītu laima vai citronu sulu.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form