Foto: DELFI
Šī ir recepte, ko patiesībā zina visi: brokastis no tā, kas mājās. Pastāstīšu par mūsmāju variantu, kas ir tik iecienīts, ka atkārtojas vismaz reizi nedēļā. Sastāvdaļas un proporcijas tiek variētas – ne vienmēr ledusskapī ir vista vai šampinjoni, vai vēl kaut kas, ne vienmēr var aļauties ēst ķiplokus no paša rīta un tā tālāk. Taču apmēram ideālais variants ir šis. Pēc šādām brokastīm cilvēks jūtas mundrs kā ugunsdzēsēju zirgs, kā teiktu Pepija Garzeķe. Lai tas jūs iedvesmo varoņdarbiem!
40Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
pēc garšasceptas vistas gabals1 gab.cukini7 gab.šampinjoni1 gab.sarkanā paprika1 gab.čili pipars2 gab.ķiploku daiviņas2 gab.tomāti pēc garšassāls pēc garšascitronpipari pēc garšassvaigi zaļumi pārkaisīšanai

Sagatavošana

1

Saplucina gabaliņos ceptās vistas atlikumu, kas neapēdās vakar. (Tikpat labi tā var būt desa vai cauraudzīša gabaliņš, ko attiecīgi sagriež.)

2

Nomizo cukini, sagriež uz pusēm un ripiņās. (Var pievienot arī nedaudz brokoļus, apvārītus puķkāpostus, rožkāpostus vai citus zaļos dārzeņus, kartupeļi gan te īsti neiederas.)

3

Sagriež šampinjonus šķēlītēs, papriku gabaliņos.

4

Sagriež čili piparu, vispirms atbrīvojot no sēklām.

5

Nomizo pāris ķiploka daiviņas, sagriež palielos gabalos. (Šo sadaļu var izlaist, bet man labāk garšo ar, un dies' ar to bučošanos.)

6

Liek uz sakarsētas pannas (ar eļļu) kabaci un papriku, pēc brīža vistu, čili un šampinjonus, vēl pēc mirkļa ķiplokus. Pieber šķipsnu sāls.

7

Visu cep vidējā karstumā, pa laikam samaisot. Svarīgi ir paciesties un nesteigties, citādi viss apdegs un mikslis kļūs rūgts, kam to vajag.

8

Beigu posmā piegriež tomātus gabaliņos, var piebērt arī nedaudz citronpiparus. Visu samaisa un pacepina zem vāka.

9

Fināls atkarīgs no vēlmēm un noskaņojuma: var ēst spēcinošo miksli tāpat (tas būs "brokastīgāk"), var tam pārkaisīt sieru, var pievienot kādu krējuma karoti, arī gabalu kausētā siera – tas jau gan vairāk velk uz sātīgām pusdienām).

10

Pasniedz, pārkaisītu ar zaļumiem. Ēd pavisam karstu. Nedomā par slikto. Ēd tik.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!