Sātīgās olu maizītes ar zaļumiem
Foto: DELFI
5.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
2 šķēles
2 šķēles baltmaize
baltmaize
1
1 ola
ola
2-3 TK
2-3 TK majonēze
majonēze
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
Dekorēšanai
4
4 ķirštomāti
ķirštomāti
pēc garšas
pēc garšas dilles
dilles
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Kanapē un sviestmaizes
  • Pastētes, sviests un smēriņi
  • Pasaules Virtuve
  • Brokastu ierastais ēdiens ir ne tikai sātīgas putras, bet arī vārītas vai ceptas olas. Ja nu gadījumā vārītas olas to klasiskajā ēšanas versijā ir apnikušas, tad var pagatavot fiksos olu salātiņus, kurus uzsmērēt uz baltmaizes rikām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Turklāt - šo recepti vari arī pataupīt Lieldienām, kad olu ēdieni būs īpaši lielā cieņā.

    Olas vāra vismaz 10-13 minūtes, lai tās pēc konsistences būtu cietas, nevis mīkstas un ar tekošu dzeltumiņu. Pēc tam olas uz dažām minūtēm atdzesē aukstā ūdenī. Kā pareizi vārīt olas, lūko šajā rakstā.

    Kamēr olas dzesējas, smalki sagriež dilles.

    Kad olas ir atdzisušas, tad tās noloba.

    Olu liek atsevišķā traukā un ar dakšiņu smalki saspaida.

    Klāt saspaidītajām olām liek 2-3 tējkarotes majonēzes, pievieno sāli un piparus pēc garšas, visu samaisa.

    Olu masu smērē uz baltmaizes rikām. No vienas olas sanāks apsmērēt vismaz 2 maizītes, bet, ja smērēsi plāni, tad pildījums pietiks 3 rikām.

    Uz maizītēm virsū uzkaisa zaļumus, ja ir vēlme, tad klāt pieliek ķiršu tomātiņus.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Lieldienas Ātri pagatavojami ēdieni Ēdieni veģetāriešiem Gavēņa laika ēdieni Baltmaize Dilles Ķirštomāti Majonēze Olas Pipari Sāls Ikdienas maltītei Lieldienu receptes Kanapē un sviestmaizes Pastētes, sviests un smēriņi Pasniegt atdzesētu Vārīšana viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form