Sātīgās olu maizītes ar zaļumiem
Foto: DELFI
5.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
2 šķēles
pēc garšas
pēc garšas
Dekorēšanai
pēc garšas

Brokastu ierastais ēdiens ir ne tikai sātīgas putras, bet arī vārītas vai ceptas olas. Ja nu gadījumā vārītas olas to klasiskajā ēšanas versijā ir apnikušas, tad var pagatavot fiksos olu salātiņus, kurus uzsmērēt uz baltmaizes rikām.

Turklāt - šo recepti vari arī pataupīt Lieldienām, kad olu ēdieni būs īpaši lielā cieņā.

Olas vāra vismaz 10-13 minūtes, lai tās pēc konsistences būtu cietas, nevis mīkstas un ar tekošu dzeltumiņu. Pēc tam olas uz dažām minūtēm atdzesē aukstā ūdenī. Kā pareizi vārīt olas, lūko šajā rakstā.

Kamēr olas dzesējas, smalki sagriež dilles.

Kad olas ir atdzisušas, tad tās noloba.

Olu liek atsevišķā traukā un ar dakšiņu smalki saspaida.

Klāt saspaidītajām olām liek 2-3 tējkarotes majonēzes, pievieno sāli un piparus pēc garšas, visu samaisa.

Olu masu smērē uz baltmaizes rikām. No vienas olas sanāks apsmērēt vismaz 2 maizītes, bet, ja smērēsi plāni, tad pildījums pietiks 3 rikām.

Uz maizītēm virsū uzkaisa zaļumus, ja ir vēlme, tad klāt pieliek ķiršu tomātiņus.

Lai labi garšo!

Source

Tasty

Tags

Lieldienas Ātri pagatavojami ēdieni Ēdieni veģetāriešiem Gavēņa laika ēdieni Baltmaize Dilles Ķirštomāti Majonēze Olas Pipari Sāls Ikdienas maltītei Lieldienu receptes Pasniegt atdzesētu Vārīšana viegli
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form