Foto: DELFI
Kad negribas stundām ilgi pavadīt laiku maltītes gatavošanai, bet vienlaikus ar sviestmaizēm aprobežoties arī nebūtu prātīgi, pagatavo salātus, kuros dažas no sastāvdaļām aizlienētas no pamatēdieniem, līdz ar to – maltīte būs sātīgāka.
30Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
100 gpērļu grūbas (var izmantot arī parastās) lapu salāti100 gšampinjoni200 glaša fileja grilsiers100 gķirštomāti MĒRCEI: olīveļļa citronu sula sāls pipari Dižonas sinepes cukurs

Sagatavošana

1

Vispirms novāri pērļu grūbas pēc ražotāja norādījumiem un atstāj malā nedaudz padzesēties, ik pa brīdim ar dakšiņu apmaisot, lai grūbas nesaliptu.

2

Uzber uz laša filejas sāli, piparus un liec cepties uz uzkarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā. Cep, līdz zivs no abām pusēm kļuvusi zeltaini brūna. Apslaki izcepto lasi ar citronu sulu un noliec malā atdzesēties.

3

Sagriez smalkās šķēlēs šampinjonus un apcep uz sakarsētas pannas.

4

Sagriez grilsieru aptuveni puscentimetru biezās šķēlēs un uz pannas bez eļļas apcep to no abām pusēm.

5

Bļodā liec salātu lapas, uz pusēm sagrieztus ķirštomātus, šampinjonus, grūbas, mazākos gabalos saplucinātu lasi un pa virsu gabaliņos sagrieztu grilsieru.

6

Gatavo salātu mērci. Nelielā bļodiņā iespied citronu sulu, aptuveni no ceturtdaļas citrona, tad pamazām smalkā strūklā lej klāt eļļu un nepārtraukti maisi. Kad masa kļuvusi viendabīga, pievieno sāli, piparus, sinepes, nedaudz cukuru un turpini maisīt, līdz cukurs izkusis un mērce ieguvusi īsto garšu.

7

Pārlej salātus ar mērci, viegli apmaisi un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!