Sātīgie grūbu salāti ar ceptu lasi, grilsieru un šampinjoniem
Foto: DELFI
5.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g pērļu grūbas (var izmantot arī parastās)
pērļu grūbas (var izmantot arī parastās)
 
lapu salāti
lapu salāti
100 g
100 g šampinjoni
šampinjoni
100-200 g
100-200 g laša fileja
laša fileja
 
grilsiers
grilsiers
100 g
100 g ķirštomāti
ķirštomāti
Mērcei:
 
olīveļļa
olīveļļa
 
citronu sula
citronu sula
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
 
Dižonas sinepes
Dižonas sinepes
 
cukurs
cukurs
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu salāti
  • Pasaules Virtuve
  • Kad negribas stundām ilgi pavadīt laiku maltītes gatavošanai, bet vienlaikus ar sviestmaizēm aprobežoties arī nebūtu prātīgi, pagatavo salātus, kuros dažas no sastāvdaļām aizlienētas no pamatēdieniem, līdz ar to – maltīte būs sātīgāka.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms novāri pērļu grūbas pēc ražotāja norādījumiem un atstāj malā nedaudz padzesēties, ik pa brīdim ar dakšiņu apmaisot, lai grūbas nesaliptu.

    Uzber uz laša filejas sāli, piparus un liec cepties uz uzkarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā. Cep, līdz zivs no abām pusēm kļuvusi zeltaini brūna. Apslaki izcepto lasi ar citronu sulu un noliec malā atdzesēties.

    Sagriez smalkās šķēlēs šampinjonus un apcep uz sakarsētas pannas.

    Sagriez grilsieru aptuveni puscentimetru biezās šķēlēs un uz pannas bez eļļas apcep to no abām pusēm.

    Bļodā liec salātu lapas, uz pusēm sagrieztus ķirštomātus, šampinjonus, grūbas, mazākos gabalos saplucinātu lasi un pa virsu gabaliņos sagrieztu grilsieru.

    Gatavo salātu mērci. Nelielā bļodiņā iespied citronu sulu, aptuveni no ceturtdaļas citrona, tad pamazām smalkā strūklā lej klāt eļļu un nepārtraukti maisi. Kad masa kļuvusi viendabīga, pievieno sāli, piparus, sinepes, nedaudz cukuru un turpini maisīt, līdz cukurs izkusis un mērce ieguvusi īsto garšu.

    Pārlej salātus ar mērci, viegli apmaisi un pasniedz.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form