Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Vieglai, bet sātīgai maltītei nevajag daudz – bulgurs, siers, grilēti dārzeņi - lielisks garšu salikums pavasara maltītei. Šos viegli pagatavojamos salātus par labiem atzīs ne tikai veģetārieši, bet arī visēdāji, kas ļaujas ēdienkartes dažādībai. Ideāla garšu kombinācija pusdienām vai vieglai vakariņu maltītei.
40Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 šķēlēs sagriezts baklažāns2 šķēlēs sagriezti nelieli cukini5 ĒKolīveļļa1 ĒKmalts kanēlis250 gbulgurs svaigi spiesta sula no viena citrona1 ĒKsaldā čili mērce4 ripiņās sagriezti lociņi1 vidēja lieluma gurķis vai puse no garā gurķa6 tomāti bez mizas, sagriezti sīkos gabaliņos50 gsmalki sakapāti svaigi pētersīļi un piparmētras200 gfetas siers

Sagatavošana

1

Pārkaisa baklažānu šķēles ar sāli un ļauj tam ievilkties, lai baklažāni būtu sulīgāki.

2

Nelielā bļodiņā samaisa eļļu ar kanēli un ar otiņas palīdzību pārziež baklažānu un cukīni šķēles no abām pusēm.

3

Sakarsētā grilpannā apcep baklažānu un cukīni.

4

Ber dziļā pannā bulguru, pievieno 400 ml auksta ūdens un vāra aptuveni sešas minūtes vai arī tik ilgi, līdz viss mitrums ir uzsūcies. Gatavo bulguru liek citā traukā.

5

Bulguram pievieno citronu sulu, čili mērci, sīpollokus, gurķus un tomātus. Pārkaisa ar zaļumiem un kārtīgi apmaisa.

6

Šķīvī, kurā tiks pasniegts ēdiens, izkārto grilētās baklažānu un cukīni šķēles, tām pa virsu liek sagatavoto bulguru. Pārkaisa smalkos gabalos sagrieztu fetas sieru.

7

Lai salāti būtu vēl atspirdzinošāki un svaigāki, pasniedzot var tos apslacīt ar citronu sulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!