Foto: Shutterstock
Šie siera un pupiņu salāti ar ķiploku grauzdiņu, olu un majonēzes aizdaru ir tik sātīgi, ka sniegs sāta sajūtu pat kalējiem un malkas cirtējiem. Savukārt pētersīļi un marinētie gurķīši gādās par svaigumu un sulīgumu katrā gardajā kumosā.
10Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gsiers2 konservētu pupiņu bundžas3 vārītas olas4 marinēti gurķi pēc garšasķiploku grauzdiņi pēc garšaspētersīļi pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari2 ĒKmajonēze3 ĒKskābs krējums

Sagatavošana

1

Sieru un olas sarīvē uz rupjās rīves, liek bļodā.

2

Pievieno pupiņas, kam iepriekš noliets šķidrums, sakapātus pētersīļus, gabaliņos sagrieztus marinētos gurķus (vari izmantot arī skābētus vai mazsālītus gurķīšus) un visu samaisa.

3

Pirms pasniegšanas pārlej ar mērci, kas gatavota, samaisot krējumu ar majonēzi, sāli un pipariem un pārkaisa ar ķiploku grauzdiņiem, lai tie būtu kraukšķīgi un neizmirktu.

4

Vari izmantot gan rupjmaizes, gan baltmaizes vai saldskābmaizes grauzdiņus pēc savas izvēles. Te atradīsi noderīgus padomus, kā gatavojami zeltaini grauzdiņi salātu un zupu aizdaram.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!