Sātīgie zemesriekstu sviesta cepumi
Foto: Z.Bitmane
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
180 g
180 g sviests
sviests
160 g
160 g zemesriekstu sviests
zemesriekstu sviests
150 g
150 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
1 gab.
1 gab. ola
ola
250 g
250 g rudzu milti
rudzu milti
1/2 TK
1/2 TK dzeramā soda
dzeramā soda
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Cepumi
  • Pasaules Virtuve
  • Zemesriekstu sviesta cepumi - ļoti mīksti, sulīgi, turklāt izceļas ar patīkamu saldās un sāļās garšas balansu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielā bļodā ar miksera palīdzību saputo mīkstu sviestu ar cukuru. Pievieno olu un puto, līdz masa kļuvusi viendabīga un gaiša.

    Pievieno zemesriekstu sviestu un to rūpīgi iejauc ar putojamo slotiņu vai mikseri.

    Beidzamos iesijā miltus kopā ar sodu un sāli (jāsijā, lai neizveidotos kunkuļi un soda būtu vienmērīgi izsijāta). Mīklai jābūt nedaudz ķepīgai, bet viendabīgai.

    Samaisa visas sastāvdaļas un ļauj mīklai nedaudz atpūsties.

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izklāj pannu ar cepamo papīru.

    Uz pannas izklaidus (ar vismaz 2 cm atstarpi) liek pa ēdamkarotei mīklas un nedaudz pieplacini to.

    Cep aptuveni 10 minūtes, līdz cepumi ir kļuvuši gaiši brūni.

    Izņem pannu no cepeškrāsns un ļauj tiem atdzist. Noteikti neņem tos nost no pannas uzreiz, jo tie vēl ir mīksti un trausli.

    Kad cepumi atdzisuši, pasniedz tos pie tējas, kafijas vai kāda piena kokteiļa.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form