Foto: @hudejkaa

"Tasty" lasītāja Tatjana recepšu konkursam, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai, piesaka recepti sātīgam liellopa gaļas sautējumam ar žāvētām plūmēm un ciedru riekstiem.

14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgliellopa gaļa, sagriezta gabaliņos2 sīpoli, sasmalcināti1 TKmalti melnie pipari1 TKpaprikas puveris pēc garšassāls150 gžāvētas plūmes ķiploka daiviņas, sakapātas70 gciedru rieksti100 gKorejas burkāni2 glāzessauss sarkanvīns2 ĒKtimiāna lapiņas lauru lapas2 glāzesūdens augu eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Samaisa gaļas gabaliņus ar melnajiem pipariem un paprikas pulveri.

2

Dziļā pannā uzkarsē eļļu, pa porcijām liek cepties gaļu, apgrozot gabaliņus, līdz tie apcepušies no visām pusēm.

3

Izņem gaļu no pannas, noliek malā.

4

Pannā apcep sīpolus, pievienojot tiem sāli. Cep, līdz sīpoli ir caurspīdīgi.

5

Tad liek pannā atpakaļ gaļu, pievieno ķiplokus, ciedru riekstus, plūmes, burkānus un apmaisot cep 2 minūtes.

6

Lej klāt vīnu, pievieno timiānu un lauru lapas. Pievieno tik daudz ūdens, lai gaļa būtu pilnībā pārklāta.

7

Kad šķidrums sāk burbuļot, pannai uzliek vāku un sautē 1,5–2 stundas, līdz gaļa ir mīksta.

Tu taču piekritīsi, ka panna ir viens no spēcīgākajiem "ieročiem" virtuves piederumu "arsenālā". Karbonādes, sacepumi, kotletes, pīrādziņi, mērces, sautējumi un pankūkas – tā vien šķiet, ka, liekot lietā izdomu, pannā var pagatavot teju visu!

Padalies ar saviem knifiņiem, kā tu liec lietā šo daudzveidīgo virtuves piederumu: līdz 1. martam pagatavo pannā savu mīļāko ēdienu – ceptu vai sautētu, grauzdētu vai šmorētu, pieraksti recepti, nofotografē gala rezultātu un atsūti mums. Ļoti iespējams, tieši tev uzspīdēs veiksme!

Vairāk par konkursu lasi te!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!