Sātīgs liellopa gaļas sautējums ar žāvētām plūmēm un ciedru riekstiem
Foto: @hudejkaa
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg liellopa gaļa, sagriezta gabaliņos
liellopa gaļa, sagriezta gabaliņos
2
2 sīpoli, sasmalcināti
sīpoli, sasmalcināti
1 TK
1 TK malti melnie pipari
malti melnie pipari
1 TK
1 TK paprikas puveris
paprikas puveris
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
150 g
150 g žāvētas plūmes
žāvētas plūmes
5-7
5-7 ķiploka daiviņas, sakapātas
ķiploka daiviņas, sakapātas
70 g
70 g ciedru rieksti
ciedru rieksti
100 g
100 g Korejas burkāni
Korejas burkāni
2 glāzes
2 glāzes sauss sarkanvīns
sauss sarkanvīns
2 ĒK
2 ĒK timiāna lapiņas
timiāna lapiņas
2-3
2-3 lauru lapas
lauru lapas
2 glāzes
2 glāzes ūdens
ūdens
 
augu eļļa cepšanai
augu eļļa cepšanai
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • "Tasty" lasītāja Tatjana recepšu konkursam, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai, piesaka recepti sātīgam liellopa gaļas sautējumam ar žāvētām plūmēm un ciedru riekstiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Samaisa gaļas gabaliņus ar melnajiem pipariem un paprikas pulveri.

    Dziļā pannā uzkarsē eļļu, pa porcijām liek cepties gaļu, apgrozot gabaliņus, līdz tie apcepušies no visām pusēm.

    Izņem gaļu no pannas, noliek malā.

    Pannā apcep sīpolus, pievienojot tiem sāli. Cep, līdz sīpoli ir caurspīdīgi.

    Tad liek pannā atpakaļ gaļu, pievieno ķiplokus, ciedru riekstus, plūmes, burkānus un apmaisot cep 2 minūtes.

    Lej klāt vīnu, pievieno timiānu un lauru lapas. Pievieno tik daudz ūdens, lai gaļa būtu pilnībā pārklāta.

    Kad šķidrums sāk burbuļot, pannai uzliek vāku un sautē 1,5–2 stundas, līdz gaļa ir mīksta.

    Tu taču piekritīsi, ka panna ir viens no spēcīgākajiem "ieročiem" virtuves piederumu "arsenālā". Karbonādes, sacepumi, kotletes, pīrādziņi, mērces, sautējumi un pankūkas – tā vien šķiet, ka, liekot lietā izdomu, pannā var pagatavot teju visu!

    Padalies ar saviem knifiņiem, kā tu liec lietā šo daudzveidīgo virtuves piederumu: līdz 1. martam pagatavo pannā savu mīļāko ēdienu – ceptu vai sautētu, grauzdētu vai šmorētu, pieraksti recepti, nofotografē gala rezultātu un atsūti mums. Ļoti iespējams, tieši tev uzspīdēs veiksme!

    Vairāk par konkursu lasi te!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form