Sātīgs maltās gaļas sacepums ar kariju
Foto: Vida Press
5 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas

Šis ir ļoti vienkārši pagatavojams un gards, bet nedaudz savādaks maltās gaļas sacepums, kā ierasts. Pēc šai līdzīgas receptes gaļas sacepumu gatavo Dienvidāfrikā, kur to sauc par "babotiju". Sacepumam īpašu garšu piešķir karija pulveris un citrona sula, bet olu kultenis to padara īpaši maigu, tādēļ tas noteikti garšos arī bērniem.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Baltmaizes šķēlei nogriež maliņas, liek to bļodiņā, pārlej ar 100ml ūdens. Sīpolu nomizo un sasmalcina.

Pannā sakarsē eļļu. Liek cepties sīpolus un cep 5-7 minūtes, tad pievieno kariju, cukuru, citrona sulu un cep vēl minūti.

Pievieno malto gaļu un cep,līdz tā sāk apbrūnēt, tad pievieno ūdenī izmērcēto, saplucināto maizi ar visu šķidrumu un iemaisa pannas saturā. Nogriež uguni.

Gatavo maisījumu sacepuma pārliešanai, sakuļot visas tā sastāvdaļas viendabīgā masā.

Pannas saturu liek cepamajā veidnē, virsū liek lauru lapas, pārlej ar olu maisījumu.

Liek krāsnī cepties uz 40-50 minūtēm. Tad izņem, griež gabalos un nekavējoties pasniedz ar zaļajiem salātiem vai tvaicētiem dārzeņiem.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form