Risoto ar safrānu un baltvīnu
Foto: Publicitātes attēli
4.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g risoto rīsi (arborio)
risoto rīsi (arborio)
200 g
200 g baltvīns vai "prosecco"
baltvīns vai "prosecco"
100 g
100 g sviests
sviests
2
2 nelieli sīpoli
nelieli sīpoli
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
naža gals
naža gals safrāns
safrāns
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
600 ml
600 ml dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Rīsu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Pavasaris un košums vienā šķīvī – risoto ar baltvīnu un šķipsniņu aromātiskā safrāna. Šī maltīte būs lielisks veids, kā kulināri iepazīties ar vērtīgo garšvielu. Recepti piedāvā "Rimi" šefpavārs Normunds Baranovskis.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katlā izkausē̄ sviestu. Sviestam pievieno vienu ēdamkaroti olīveļļas un smalki sakapātus sīpolus. Sautē sviestā, līdz tie kļūst caurspīdīgi un mīksti.

    Katliņā ielej olīveļļu un liek cepties risoto rīsus. Kad rīsi ir uzsiluši, bet roku tiem vēl var pielikt, pielej vīnu un visu sautē.

    Kad rīsi jau nedaudz ir uzsūkuši vīnu, klāt pielej dārzeņu buljonu un uz naža gala nedaudz pievieno safrānu – tas ēdienam dos savdabīgu aromātu un skaistu dzeltenu krāsu.

    Gatavojot risoto, tas visu laiku jāmaisa, vārot uz lēnas uguns aptuveni 40 minūtes. Kad rīsi ir gatavi, tos pārkaisa ar rīvētu parmezāna sieru.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form