Sautēta vistas gaļa burciņā jeb 'tušonka'
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
2 kg
2 kg vistas gaļa bez kauliem
vistas gaļa bez kauliem
1
1 liels sīpols
liels sīpols
6
6 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
3
3 lauru lapas
lauru lapas
pēc garšas
pēc garšas sāls un pipari
sāls un pipari
 
ūdens
ūdens
  • Dažādi
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sautēta gaļa burciņā jeb "tušonka", kā to dēvē tautā, ir īsts glābējprodukts reizēs, kad nav lustes ilgi gatavot pusdienas vai vakariņas. Burciņas saturu vari gan pievienot zupai, gan sautējumam, gan likt uz maizes vai vienkārši uzkarsēt pannā, pāris minūtēs tiekot pie gardas mērces, ko pasniegt ar rīsiem, makaroniem, griķiem vai kartupeļiem. Turklāt, atšķirībā no daudziem veikalos nopērkamajiem konserviem, kuriem gaļa ir labi, ja blakus stāvējusi, pašgatavotajā "tušonkā" gaļa burkā būs sapildīta kumosiņu pie kumosiņa. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

    Gaļu sagriež gabaliņos, liek "pīlē" vai citā karstumizturīgā traukā. Pievieno gabalos sagrieztus sīpolus, nomizotus ķiplokus, sāli, piparus, lauru lapas.

    Sautēta vistas gaļa burciņā jeb 'tušonka'
    Foto: Privātais arhīvs

    Visu pārlej ar ūdeni (tikai tik daudz, lai gaļa būtu pārklāta ar šķidrumu) liek virsū vāku vai pārklāj ar foliju un sautē krāsnī 3 stundas.

    Sautēta vistas gaļa burciņā jeb 'tušonka'
    Foto: Privātais arhīvs

    Gatavo gaļas masu karstu lej tīrās, izkarsētās burkās, aizvāko ar izkarsētiem vāciņiem. Atdzesē, liek ledusskapī un izmanto pēc nepieciešamības.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form