Foto: Privātais arhīvs
Sautēta gaļa burciņā jeb "tušonka", kā to dēvē tautā, ir īsts glābējprodukts reizēs, kad nav lustes ilgi gatavot pusdienas vai vakariņas. Burciņas saturu vari gan pievienot zupai, gan sautējumam, gan likt uz maizes vai vienkārši uzkarsēt pannā, pāris minūtēs tiekot pie gardas mērces, ko pasniegt ar rīsiem, makaroniem, griķiem vai kartupeļiem. Turklāt, atšķirībā no daudziem veikalos nopērkamajiem konserviem, kuriem gaļa ir labi, ja blakus stāvējusi, pašgatavotajā "tušonkā" gaļa burkā būs sapildīta kumosiņu pie kumosiņa. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 kgvistas gaļa bez kauliem1 liels sīpols6 ķiploka daiviņas3 lauru lapas pēc garšassāls un pipari ūdens

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

2

Gaļu sagriež gabaliņos, liek "pīlē" vai citā karstumizturīgā traukā. Pievieno gabalos sagrieztus sīpolus, nomizotus ķiplokus, sāli, piparus, lauru lapas.

Foto: Privātais arhīvs
3

Visu pārlej ar ūdeni (tikai tik daudz, lai gaļa būtu pārklāta ar šķidrumu) liek virsū vāku vai pārklāj ar foliju un sautē krāsnī 3 stundas.

Foto: Privātais arhīvs
4

Gatavo gaļas masu karstu lej tīrās, izkarsētās burkās, aizvāko ar izkarsētiem vāciņiem. Atdzesē, liek ledusskapī un izmanto pēc nepieciešamības.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!