
Ja vēlies svētkos cienāt savu ģimeni ar latvisku ēdienu, tad neatņemama sastāvdaļa noskaņas radīšanai ir štovēti kāposti. Tos pagatavot ir pavisam vienkārši, toties svētku atmosfēra piepildīs tavas mājas. Recepti iesaka Kārlis Nelsons no ēdināšanas uzņēmuma "Krimulda".
Skābētus kāpostus vāri aptuveni 2 stundas,
Pēc tam notecini lieko šķidrumu un liec cepties apmēram 15–20 minūtes.
Cepšanai izmanto cepeša taukus. Ja svētkos paredzēts galdā likt zosi, tad labi derēs zoss tauki.
Cepšanas laikā pievieno brūno cukuru pēc garšas.
Ar sāli aizrauties nevajadzētu.
Galvenais izvēlēties kvalitatīvus skābētos kāpostus.
Lai labi garšo!