Sautēts trusis ar dārzeņiem
Foto: Publicitātes attēls
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Bērnības garša vakariņu laikam – trusis ar dārzenīšiem. "Rimi" šefpavāram Normundam Baranovskim šis ēdiens saistās ar bērnību, kad to gatavojusi ome. Trusis tika gatavots tā sauktajā "pīlē", iepriekš apcepot ar garšaugiem, pievienojot ābolu sulu, mājas vīnu un saldo krējumu. Normunds recepti ir nedaudz uzlabojis, un nu tā garša sasniedz pilnību.

Čuguna katlā ielej nedaudz olīveļļas un apcep tajā sadalītu un kukurūzas cietē apviļātu truša gaļu. Kad gaļa iegūst zeltainu nokrāsu, samazina karstumu un katlā pievieno burkānus, ķiplokus un sīpolus.

Sautē un pievieno tomātu biezeni un vīnu. Kad tas sāk vārīties, pievieno sviestu, speķi un buljonu. Katlam liek virsū vāku un cep cepeškrāsnī 180 grādos 60–90 minūtes.

Comment Form