Scones cepumi ar žāvētiem ķiršiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4.5000 2
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
125 ml
125 ml piens
piens
1
1 ola
ola
250 g
250 g milti
milti
3 TK
3 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
60 g
60 g sviests
sviests
60 g
60 g pūdercukurs
pūdercukurs
100 g
100 g žāvēti ķirši
žāvēti ķirši
Piederumi:
 
5-6 cm liela apaļa cepumu formiņa
5-6 cm liela apaļa cepumu formiņa
  • Cepumi
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Launags
  • Pusdienas
  • Pasaules Virtuve
  • Gardi un gaisīgi cepumiņi ar žāvētajiem ķiršiem. Angļu iecienītos scones cepumus tradicionāli ēd, pārgriežot uz pusēm un apziežot ar sviestu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem.

    Traukā sakuļ olu ar pienu, 1-2 ēdamkarotes no iegūtā šķidruma atliek nelielā bļodiņā vēlākam – sakultā ola būs nepieciešama glazēšanai.

    Bļodā ber miltus un cepamo pulveri. Miltu masā iemīca sviestu, pēc tam pievieno gabaliņos sagrieztus žāvētos ķiršus. Mīklu vēlreiz kārtīgi apmaisa, lai pārliecinātos, ka visas sastāvdaļas sajaukušās.

    Uz virsmas, kas izkaisīta miltiem, izrullē mīklu līdz divu centimetru biezumam. Ar cepumu formiņu izgriež cepumus. Atgriezumus salipina kopā, izrullē mīklu vēlreiz un izgriež vēl cepumus, lai visa mīkla tiktu izmantota.

    Cepumus izkārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Kad tas izdarīts, apsmērē ar atlikto sakulto olu. Pannu liek cepeškrāsnī, un cep cepumus 15-18 minūtes, līdz tie skaisti pacēlušies un zeltaini.

    Gatavos cepumus izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

    Ēd siltus vai pilnībā atdzesētus, virsū ziežot sviestu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form