Foto: Restorāna "Muusu" publicitātes foto
Šefpavāra brokastis karaliskam dienas sākumam - cepta laša fileja ar lauku olu, brokoļu biezeni un sēklu maizi. Recepti iesaka restorāna "Muusu" šefpavārs Kaspars Jansons.
30Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 šķēles"Kuršu" tumšā formas maize ar sēklām200 glaša fileja2 olas1 ĒKsviests2 šķēlesgurķis pēc garšassāls un malti melnie pipari2 ĒKkrējums0.5 TKmārrutki brokolis pēc garšasdilles marinēti sīpoli

Sagatavošana

1

Brokoļa rozetes novāra nelielā verdoša ūdens daudzumā 10 minūtes, tad ūdeni nolej, brokolim pievieno dilles, sāli, nedaudz sviesta un visu sablendē viendabīgā masā.

2

Uz sakarsētas pannas sviestā apcep maizi, noņem no pannas.

3

Izslauka pannu un tajā apcep laša fileju ar sāli un pipariem 30-60 sekundes abām pusēm.

4

Krējumu saputo ar mārrutkiem.

5

Uz šķīvja liek siltu brokoļu biezeni, tad laša fileju, virs tās izkārto stienīšos sagrieztu maizi, virsū liek bez čaumalas vārītu olu (kā izvārīt olu bez čaumalas, uzzināsi, noskatoties šo video).

6

Kompozīciju papildina ar marinētiem sīpoliem (lūk, te atradīsi marinētu sīpolu recepti), un gurķa šķēlītes. Pievieno mārrutku krējumu. Visu pārkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!