Šefpavāra Māra Jansona biezpiena namiņi ar gaiļbiksīšu sīrupu Māmiņdienai
Foto: Publicitātes foto
0 0
7 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Gaiļbiksīšu ziedu sīrupam:
50 g
50 g gaiļbiksīšu ziedi
gaiļbiksīšu ziedi
100 g
100 g cukurs
cukurs
100 ml
100 ml ūdens
ūdens
Biezpiena namiņiem:
400 g
400 g biezpiens (5%)
biezpiens (5%)
100 g
100 g piens
piens
200 g
200 g saldais krējums
saldais krējums
50 g
50 g gaiļbiksīšu ziedu sīrups
gaiļbiksīšu ziedu sīrups
50 g
50 g marmelāde
marmelāde
60 g
60 g tumšā šokolāde dekorēšanai
tumšā šokolāde dekorēšanai
5 g
5 g želatīna plāksnes
želatīna plāksnes
30 g
30 g lazdu rieksti
lazdu rieksti
12 gab.
12 gab. cepumi "Selga"
cepumi "Selga"
6 gab.
6 gab. apaļi smilšu mīklas cepumi pēc izvēles
apaļi smilšu mīklas cepumi pēc izvēles
100 g
100 g avenes vai citas ogas
avenes vai citas ogas
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Citi saldēdieni
  • Kūkas bez cepšanas
  • Ēdieni bērniem
  • Pasaules Virtuve
  • "Man viennozīmīgi bērnība asociējas ar mammu un mammas gatavotiem ēdieniem. Kā divas no spilgtākajām receptēm varu minēt biezpiena torti un biezpiena namiņus, kas tajos laikos likās tik radošas un inovatīvas receptes. Lai gan tie bija citi laiki, siltums un atmiņas, kas ar tiem saistās, paliek. Domāju, ka daudzām mammām šī biezpiena namiņu recepte asociēsies arī ar viņu pašu bērnību. Ceru, ka bērni iedvesmosies un iepriecinās savas mammas, paši pagatavojot kādu klasisku vai mūsdienīgu recepti svētkiem. Neatkarīgi no tā, ko gatavosiet, pats galvenais – izdariet un ieprieciniet mammu," aicina šefpavārs Māris Jansons. Viņš sadarbībā ar "Ikea" iesaka māmiņu pārsteigt ar biezpiena namiņu recepti, kurā paslēpti gaiļbiksīši.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ziedu sīrupa pagatavošana ir samērā vienkārša – savāktos ziedus liec ūdenī un vāri, līdz tie smuki iekrāsojas (aptuveni 5 min.). Pēc tam nokās ziedus un pievieno cukuru. Pagatavoto sīrupu izmanto receptei tik, cik nepieciešams, bet pārējo baudi, liekot klāt tējai vai gāzētam ūdenim.

    Māra Jansona padoms! Kā alternatīvu gaiļbiksīšu sīrupam vari izmantot pūdercukuru – sīrupa vietā biezpiena masai pievieno 50 g pūdercukuru un visu kopā saputo.

    Gatavo biezpiena masu. Biezpienu saputo ar gaiļbiksīšu sīrupu.

    Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu.

    Smalki sagriež marmelādi, bet lazdu riekstus – apgrauzdē pannā un sasmalcina.

    Gan marmelādi, gan lazdu riekstus pievieno biezpiena un sīrupa masai.

    Uzsilda 50 gramus saldā krējuma, tajā liek iepriekš uzbriedinātu želatīnu un izkausē to.

    Pārējo saldo krējumu saputo stingrās putās un iecilā biezpiena masā, pievieno izkausēto želatīnu. Kārtīgi samaisa.

    Atsevišķi atliek 100 g sagatavoto pildījuma masu – tā tiks izmantota apaļo cepumu veidošanai.

    Namiņu veidošana. Katrs namiņš sastāv no trīs cepumiem. Pirms namiņa veidošanas, katru cepumu iemērc pienā. Pēc tam ar karoti uz katra cepuma uzsmērē biezpiena masu. Visas daļas savieno kopā, lai veidotos namiņš trijstūra formā. Tukšās vietas aizpilda ar biezpiena masu.

    Cepumu veidošana. Pārklāj paplāti vai trauku ar pārtikas plēvi. Virsū liek pildījuma masu un izlīdzina to, lai būtu aptuveni 1 cm bieza. Liek ledusskapī nostāvēties, lai sarec. Pēc aptuveni trīs stundām, kad masa ir sastingusi, no masas ar apaļu formu izspiež apļus, kas atbilst smilšu mīklas cepumu izmēram. Ņem divus smilšu mīklas cepumus un saliek tos kopā, pa vidu starp tiem liekot apaļo pildījuma masu, kas izspiesta to formā.

    Dekorēšana ar šokolādi. Šokolādi sadrupina, ieliek bļodā un kausē karstā ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Izkausēto šokolādi ar karoti pārslaka namiņiem un apaļajiem cepumiem.

    Visu izdekorē ar ogām un gaiļbiksīšu ziediem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.