Šefpavāra Raimonda Zommera pirmssvētku recepte: 'Osso Buco' ar kartupeļu biezeni
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. liellopa stilbi ar kaulu
liellopa stilbi ar kaulu
100 g
100 g sīpoli
sīpoli
100 g
100 g burkāni
burkāni
2 gab.
2 gab. ķiploku daivas
ķiploku daivas
50 g
50 g seleriju kāti
seleriju kāti
400 g
400 g smalcināti tomāti savā sulā
smalcināti tomāti savā sulā
120 ml
120 ml sarkanvīns
sarkanvīns
25 g
25 g tomātu pasta
tomātu pasta
200 ml
200 ml vistas buljons (1 kubiņš)
vistas buljons (1 kubiņš)
5 g
5 g timiāns
timiāns
2 gab.
2 gab. lauru lapas
lauru lapas
50 ml
50 ml eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
Kartupeļu biezenim
600 g
600 g kartupeļi
kartupeļi
100 ml
100 ml piens
piens
80 g
80 g sviests
sviests
 
sāls
sāls
  • Latvijas svētku receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Gaļas ēdieni
  • Kartupeļu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Slavenību receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Novembris ir gada patriotiskākais mēnesis, kura laikā visa ģimene sanāk pie kopīgi uzklāta galda, lai godinātu tuvojošos valsts svētkus. "Maxima Latvija" garšu vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers dalās īpašā pamatēdiena receptē, lai radītu svētku sajūtu gan kopīgi gatavojot, gan kopīgi baudot mielastu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    "Tuvojoties valsts svētkiem, katrai ģimenei ir savas īpaši izlolotas tradīcijas, kurās nereti ietilpst arī kopīga mielasta gatavošana, kas parasti raisa pozitīvas emocijas un saliedē paaudzes. Šogad aicinu svētkos pagatavot recepti, kas sastāv no tādiem Latvijas iedzīvotājiem iemīļotiem produktiem kā kartupeļiem un gaļas, kas paspilgtināti arī mūsdienīgām garšu niansēm un īpašu garšaugu un dārzeņu kombināciju," stāsta Zommers.

    Dārzeņus (ķiploku, burkānus, selerijas kātus, sīpolu) nomizo, nomazgā un sagriež vidēja izmēra gabalos.

    Paralēli gatavo buljonu – ar karstu ūdeni aplej vistas buljona kubiņus (1 kubiņš uz 300 ml ūdens).

    Liellopa stilbu apber ar sāli un pipariem cep sakarsētā pannā ar eļļu līdz gaļa ir karamelizējusies un skaisti brūna.

    Pēc tam pannā pievieno dārzeņus un minūti cep kopā ar gaļu. Pievieno tomātu pastu un mazliet apcep, tad pievieno sarkanvīnu, tomātus savā sulā un vistas buljonu ar timiānu un lauru lapām. Visu sautē zem vāka uz lēnas uguns apmēram stundu, vai arī liek karstumizturīgā traukā zem folija cepeškrāsnī un cep 175 grādos uz stundu.

    Kad gaļas pagatavošanai nepieciešamais laiks ir pagājis, pārbauda vai gaļa ir mīksta un nāk nost no kaula. Ja nepieciešams – paturpina sautēšanu vēl līdz 40 minūtēm.

    Kamēr gaļa sautējas, nomizo kartupeļus, sagriež lielos gabalos un sālsūdenī vāra līdz pilnībā šķīst ārā. Kartupeļus sietā nokāš un ber atpakaļ katlā. Uz lēnas uguns nosusina lieko ūdeni no kartupeļiem, pielej pienu un sviestu.

    Kad piens ir uzvārījies, ar kartupeļu stampu vai mikseri saputo kartupeļus līdz biezeņa konsistencei un pieliek sāli pēc garšas.

    Pasniedz kartupeļu biezeni ar vīnā sautētiem liellopu stilbiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.