Foto: Privātais arhīvs
"Selgas" cepumus parasti izmantojam ātro kūku gatavošanai, bet mūsu lasītāja Marika Beļēviča tiem atradusi jaunu pielietošanas veidu un piedāvā recepti ļoti vienkārši pagatavojamām un bezgala kārdinošām kūciņām.

No receptē norādītā cepumu un krēma daudzuma sanāk deviņas kūciņas.

15Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 paciņas cepumu "Selga" piens cepumu mērcēšanai ogas dekoram200 gsaldais krējums200 gbezpiedevu krēmsiers100 gbiezpiens vai rikota pēc garšasvaniļas cukurs pēc garšascukurs

Sagatavošana

1

Sagatavo krēmu. Saputo saldo krējumu vijīgās putās. Pievieno tam krēmsieru, cukuru, vaniļas cukuru un biezpienu, kas iepriekš izberzts caur sietiņu vai sablendēts. Visu samaisa viendabīgā masā.

2

Te atradīsi receptes krēmiem ar iebiezinātā piena piedevu, ko vari izmantot cepumu kūciņu pildīšanai.

3
  • Ja pievienosi krēmam ēdamkaroti konjaka, tas iegūs patīkamu valriekstu piegaršu;
  • Ēdamkarote citronu sulas sabalansēs krēma saldumu;
  • Lai krēms iegūtu patīkamu augļu garšu, pievieno tam sablendētu banānu un iekul masā;
  • Pievienojot krēmam pāris ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu un pāris ēdamkarotes sausā piena maisījuma, krēms iegūs eksotisku garšas noti, kas līdzināsies "Bounty" batoniņiem;
  • Kafijas krēmu iegūsi, pievienojot krēmam tējkaroti šķīstošās kafijas pulvera;
  • Krēma iekrāsošanai vari izmantot pārtikas krāsvielas.
4

Pilda krēmu konditorejas maisā ar piemērotu uzgali.

5

Veido kūciņas. Uz paplātes liek deviņus cepumus* atstatus vienu no otra, tad spiež tiem virsū krēmu, liek nākamo cepumu kārtu, katru cepumu apmērcējot pienā, tad seko krēma kārta, atkal pienā mērcēti cepumi, un tad atlikušais krēms.

6

Liek ledusskapī uz pāris stundām vai uz nakti, lai kūciņas savelkas.

7

Pirms pasniegšanas dekorē ar ogām un augļiem pēc izvēles. Dekorēšanai var izmantot arī šokolādes skaidiņas, marmelādes konfektes, zefīru pusītes u.c.

*pirmo cepumu kārtu pienā nemērcē

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!