'Selgas' cepumu kūciņas bez cepšanas
Foto: Privātais arhīvs
4.6000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

"Selgas" cepumus parasti izmantojam ātro kūku gatavošanai, bet mūsu lasītāja Marika Beļēviča tiem atradusi jaunu pielietošanas veidu un piedāvā recepti ļoti vienkārši pagatavojamām un bezgala kārdinošām kūciņām.

No receptē norādītā cepumu un krēma daudzuma sanāk deviņas kūciņas.

Sagatavo krēmu. Saputo saldo krējumu vijīgās putās. Pievieno tam krēmsieru, cukuru, vaniļas cukuru un biezpienu, kas iepriekš izberzts caur sietiņu vai sablendēts. Visu samaisa viendabīgā masā.

Te atradīsi receptes krēmiem ar iebiezinātā piena piedevu, ko vari izmantot cepumu kūciņu pildīšanai.

  • Ja pievienosi krēmam ēdamkaroti konjaka, tas iegūs patīkamu valriekstu piegaršu;
  • Ēdamkarote citronu sulas sabalansēs krēma saldumu;
  • Lai krēms iegūtu patīkamu augļu garšu, pievieno tam sablendētu banānu un iekul masā;
  • Pievienojot krēmam pāris ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu un pāris ēdamkarotes sausā piena maisījuma, krēms iegūs eksotisku garšas noti, kas līdzināsies "Bounty" batoniņiem;
  • Kafijas krēmu iegūsi, pievienojot krēmam tējkaroti šķīstošās kafijas pulvera;
  • Krēma iekrāsošanai vari izmantot pārtikas krāsvielas.


Pilda krēmu konditorejas maisā ar piemērotu uzgali.

Veido kūciņas. Uz paplātes liek deviņus cepumus* atstatus vienu no otra, tad spiež tiem virsū krēmu, liek nākamo cepumu kārtu, katru cepumu apmērcējot pienā, tad seko krēma kārta, atkal pienā mērcēti cepumi, un tad atlikušais krēms.

Liek ledusskapī uz pāris stundām vai uz nakti, lai kūciņas savelkas.

Pirms pasniegšanas dekorē ar ogām un augļiem pēc izvēles. Dekorēšanai var izmantot arī šokolādes skaidiņas, marmelādes konfektes, zefīru pusītes u.c.

*pirmo cepumu kārtu pienā nemērcē

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form