'Selgas' cepumu kūciņas bez cepšanas
Foto: Privātais arhīvs
4.1875 16
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 paciņas cepumu "Selga"
paciņas cepumu "Selga"
 
piens cepumu mērcēšanai
piens cepumu mērcēšanai
 
ogas dekoram
ogas dekoram
KRĒMAM
200 g
200 g saldais krējums
saldais krējums
200 g
200 g bezpiedevu krēmsiers
bezpiedevu krēmsiers
100 g
100 g biezpiens vai rikota
biezpiens vai rikota
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Kūkas bez cepšanas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • "Selgas" cepumus parasti izmantojam ātro kūku gatavošanai, bet mūsu lasītāja Marika Beļēviča tiem atradusi jaunu pielietošanas veidu un piedāvā recepti ļoti vienkārši pagatavojamām un bezgala kārdinošām kūciņām.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    No receptē norādītā cepumu un krēma daudzuma sanāk deviņas kūciņas.

    Sagatavo krēmu. Saputo saldo krējumu vijīgās putās. Pievieno tam krēmsieru, cukuru, vaniļas cukuru un biezpienu, kas iepriekš izberzts caur sietiņu vai sablendēts. Visu samaisa viendabīgā masā.

    Te atradīsi receptes krēmiem ar iebiezinātā piena piedevu, ko vari izmantot cepumu kūciņu pildīšanai.

    • Ja pievienosi krēmam ēdamkaroti konjaka, tas iegūs patīkamu valriekstu piegaršu;
    • Ēdamkarote citronu sulas sabalansēs krēma saldumu;
    • Lai krēms iegūtu patīkamu augļu garšu, pievieno tam sablendētu banānu un iekul masā;
    • Pievienojot krēmam pāris ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu un pāris ēdamkarotes sausā piena maisījuma, krēms iegūs eksotisku garšas noti, kas līdzināsies "Bounty" batoniņiem;
    • Kafijas krēmu iegūsi, pievienojot krēmam tējkaroti šķīstošās kafijas pulvera;
    • Krēma iekrāsošanai vari izmantot pārtikas krāsvielas.


    Pilda krēmu konditorejas maisā ar piemērotu uzgali.

    Veido kūciņas. Uz paplātes liek deviņus cepumus* atstatus vienu no otra, tad spiež tiem virsū krēmu, liek nākamo cepumu kārtu, katru cepumu apmērcējot pienā, tad seko krēma kārta, atkal pienā mērcēti cepumi, un tad atlikušais krēms.

    Liek ledusskapī uz pāris stundām vai uz nakti, lai kūciņas savelkas.

    Pirms pasniegšanas dekorē ar ogām un augļiem pēc izvēles. Dekorēšanai var izmantot arī šokolādes skaidiņas, marmelādes konfektes, zefīru pusītes u.c.

    *pirmo cepumu kārtu pienā nemērcē

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form