'Selgas' šokolādes cepumu kūka ar biezpiena un aveņu krēmu
Foto: Veronika Ļevša
3.2500 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g biezpiens
biezpiens
200 g
200 g skābs krējums vei bezpiedevu jogurts
skābs krējums vei bezpiedevu jogurts
100 g
100 g cukurs
cukurs
10-12
10-12 avenes
avenes
12
12 šokolādes cepumi "Selga"
šokolādes cepumi "Selga"
 
želatīns
želatīns
 
rieksti dekoram
rieksti dekoram
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Kūkas bez cepšanas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Šokolādes cepumu kārtas savienojumā ar skābeni saldo, vieglo biezpiena un aveņu krēmu garšos tiešām debešķīgi. Pats labākais ir tas, ka šo kūku varēsi pagatavot, iztiekot bez cepeškrāsns darbināšanas. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Želatīnu ber bļodiņā, pārlej ar aukstu ūdeni un uzbriedina.

    Pa to laiku biezpienu iztrin caur sietu un samaisa ar krējumu vai jogurtu, cukuru un saspaidītām avenēm. Ja ir blenderis vai virtuves kombains, tad izmanto to, lai sakultu visas krēma sastāvdaļas viendabīgā masā.

    Želatīnu izkausē ūdens peldē, pievieno tam aptuveni 4 ĒK biezpiena masas un samaisa, tad pievieno želantīna masu biezpiena masai un iemaisa.

    Gareno kēksa formu izklāj ar pārtikas plēvi (ja izmanto silikona formu, šo soli izlaiž).

    Formā kārtām liek cepumus un biezpiena-aveņu masu, līdz visas sastāvdaļas izmantotas. Ja vēlas, kādā kārtā krēmā var iespiest nesasmalcinātas aveņogas.

    Pārkaisa kūku ar drupinātiem riekstiem, liek ledusskapī vismaz uz 4-5 stundām vai uz visu nakti.

    'Selgas' šokolādes cepumu kūka ar biezpiena un aveņu krēmu
    Foto: Veronika Ļevša

    Pirms pasniegšanas izņem no formas, dekorē pēc savas gaumes.

    'Selgas' šokolādes cepumu kūka ar biezpiena un aveņu krēmu
    Foto: Veronika Ļevša

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form