'Selgas' šokolādes cepumu kūka ar biezpiena un aveņu krēmu
Foto: Veronika Ļevša
3.2500 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt nākamajā dienā

Šokolādes cepumu kārtas savienojumā ar skābeni saldo, vieglo biezpiena un aveņu krēmu garšos tiešām debešķīgi. Pats labākais ir tas, ka šo kūku varēsi pagatavot, iztiekot bez cepeškrāsns darbināšanas. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Želatīnu ber bļodiņā, pārlej ar aukstu ūdeni un uzbriedina.

Pa to laiku biezpienu iztrin caur sietu un samaisa ar krējumu vai jogurtu, cukuru un saspaidītām avenēm. Ja ir blenderis vai virtuves kombains, tad izmanto to, lai sakultu visas krēma sastāvdaļas viendabīgā masā.

Želatīnu izkausē ūdens peldē, pievieno tam aptuveni 4 ĒK biezpiena masas un samaisa, tad pievieno želantīna masu biezpiena masai un iemaisa.

Gareno kēksa formu izklāj ar pārtikas plēvi (ja izmanto silikona formu, šo soli izlaiž).

Formā kārtām liek cepumus un biezpiena-aveņu masu, līdz visas sastāvdaļas izmantotas. Ja vēlas, kādā kārtā krēmā var iespiest nesasmalcinātas aveņogas.

Pārkaisa kūku ar drupinātiem riekstiem, liek ledusskapī vismaz uz 4-5 stundām vai uz visu nakti.

'Selgas' šokolādes cepumu kūka ar biezpiena un aveņu krēmu
Foto: Veronika Ļevša

Pirms pasniegšanas izņem no formas, dekorē pēc savas gaumes.

'Selgas' šokolādes cepumu kūka ar biezpiena un aveņu krēmu
Foto: Veronika Ļevša

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form