Foto: Veronika Ļevša

Šokolādes cepumu kārtas savienojumā ar skābeni saldo, vieglo biezpiena un aveņu krēmu garšos tiešām debešķīgi. Pats labākais ir tas, ka šo kūku varēsi pagatavot, iztiekot bez cepeškrāsns darbināšanas. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

250 gbiezpiens200 gskābs krējums vei bezpiedevu jogurts100 gcukurs avenes12 šokolādes cepumi "Selga" želatīns rieksti dekoram

Sagatavošana

1

Želatīnu ber bļodiņā, pārlej ar aukstu ūdeni un uzbriedina.

2

Pa to laiku biezpienu iztrin caur sietu un samaisa ar krējumu vai jogurtu, cukuru un saspaidītām avenēm. Ja ir blenderis vai virtuves kombains, tad izmanto to, lai sakultu visas krēma sastāvdaļas viendabīgā masā.

3

Želatīnu izkausē ūdens peldē, pievieno tam aptuveni 4 ĒK biezpiena masas un samaisa, tad pievieno želantīna masu biezpiena masai un iemaisa.

4

Gareno kēksa formu izklāj ar pārtikas plēvi (ja izmanto silikona formu, šo soli izlaiž).

5

Formā kārtām liek cepumus un biezpiena-aveņu masu, līdz visas sastāvdaļas izmantotas. Ja vēlas, kādā kārtā krēmā var iespiest nesasmalcinātas aveņogas.

6

Pārkaisa kūku ar drupinātiem riekstiem, liek ledusskapī vismaz uz 4-5 stundām vai uz visu nakti.

Foto: Veronika Ļevša
7

Pirms pasniegšanas izņem no formas, dekorē pēc savas gaumes.

Foto: Veronika Ļevša

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!