Burkānlasis jeb vegānais lasis
Foto: Barbora publicitātes foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Četriem sendvičiem vajadzēs:
8 šķēles
8 šķēles iecienītākā rudzu vai pilngraudu maize
iecienītākā rudzu vai pilngraudu maize
300 g
300 g vegāns krēmsiers
vegāns krēmsiers
320 g
320 g marinēti burkāni
marinēti burkāni
150 g
150 g sīpolu salāti
sīpolu salāti
Marinētajiem burkāniem:
6 gab.
6 gab. burkāni
burkāni
100 ml
100 ml sojas mērce
sojas mērce
1 TK
1 TK kūpinātas paprikas pulveris
kūpinātas paprikas pulveris
3 gab.
3 gab. nori lapas
nori lapas
3 ĒK
3 ĒK kļavu sīrups
kļavu sīrups
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
4 ĒK
4 ĒK sidrs vai ābolu etiķis
sidrs vai ābolu etiķis
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
50 ml
50 ml olīveļļa
olīveļļa
Sīpolu salātiem:
1 gab.
1 gab. sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
20 g
20 g dilles
dilles
20 g
20 g pētersīļi
pētersīļi
20 ml
20 ml olīveļļa
olīveļļa
 
citrona sula no 1/3 citrona
citrona sula no 1/3 citrona
1 naža gals
1 naža gals citronpipari
citronpipari
 
puscitrona sula
puscitrona sula
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Piknika ēdienu receptes
  • Brokastis
  • Vakariņas
  • Burgeri, sendviči, vrapi un kebabi
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Vasaras sezona nenoliedzami ir karstākais pārgājienu laiks, kad tiek plānoti tuvāki un tālāki maršruti aktīvai atpūtai pie dabas. Un neatņemama pārgājienu sastāvdaļa ir arī piknika pauzes, kad atvilkt elpu un uzkrāt spēkus tālākam ceļam. Kādas uzkodas izvēlēties, lai tās būtu ne tikai viegli pagatavojamas un ērti paņemamas līdzi, bet arī sniegtu nepieciešamās uzturvielas enerģijas rezervju atjaunošanai? Pieredzes bagātais šefpavārs, "Barbora.lv" garšas eksperts un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis pārgājienu sezonai iesaka vienkāršu, taču reizē arī spēcinošu sendviča recepti, kas noderēs kā lieliska uzkoda pauzēs starp aktīvu atpūtu zaļumos.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Burkānus nomazgā un nemizotus cep krāsnī - 150 grādos 30-40 minūtes.

    Atdzesē, noņem mizu un ar dārzeņu mizotāju griež plānās šķēlēs.

    Pagatavo marinādi - sadrupina vai sasmalcina nori lapas (var arī izmantot blenderi), sajauc ar pārējām sastāvdaļām vienā masā, pagaršo un pēc nepieciešamības pievieno papildu garšvielas.

    Sīpolus nomizo un griež plānās šķēlēs, noplucina dillēm un pētersīļiem lapas.

    Pagatavo mērci - sajauc olīveļļu, citrona sulu, piparus, sāli un citrona mizu. Mērci salātos var iejaukt uzreiz vai paņemt līdzi un visu sajaukt pirms sendviča salikšanas.

    Lai, ejot garākā pārgājienā, pa ceļam sendvičs neizmirktu, visas sastāvdaļas var iepakot atsevišķi jau gatavas salikšanai kopā. Sendviča būvēšana – uz katras rudzu maizes šķēles uzsmērē krēmsiera kārtu. Tāpat uz katras šķēles liek marinētos burkānus.

    Uz vienas no šķēlēm liek sīpolu salātus un nosedz ar otru šķēli secībā - maize, siers, burkāni, sīpoli, burkāni, siers, maize.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form