Sēņu biezzupa ar valriekstiem
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
350 g
350 g cepamās sēnes
cepamās sēnes
2 gab.
2 gab. burkāni
burkāni
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 gab.
1 gab. puravs
puravs
2 gab.
2 gab. selerijas kāti
selerijas kāti
100 g
100 g valrieksti
valrieksti
80 ml
80 ml sauss baltvīns
sauss baltvīns
80 ml
80 ml saldais krējums
saldais krējums
100 g
100 g sviests
sviests
1 ĒK
1 ĒK citrona sula
citrona sula
2 gab.
2 gab. lauru lapas
lauru lapas
pēc garšas
pēc garšas kaltēts timiāns un salvija
kaltēts timiāns un salvija
pēc garšas
pēc garšas sāls, svaigi malti melnie pipari
sāls, svaigi malti melnie pipari
 
svaigi zaļumi pasniegšanai (dilles, pētersīļi)
svaigi zaļumi pasniegšanai (dilles, pētersīļi)
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Sēņu zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Šai zupai vislabāk izmantot cepamās sēnes – gailenes, bekas, baravikas. Ja grib pavisam pa vienkāršo, tad – kaut ar šampinjoniem!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Dārzeņus nomazgā un nomizo.

    Burkānus un sīpolu sagriež nelielos kubiņos, seleriju un puravu smalki sakapā.

    Katliņā izkausē 50 gramus sviesta un apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs – apmēram 4 minūtes.

    Pievieno sīpoliem burkānus, selerijas, puravu, timiānu un salviju, pārlej ar baltvīnu un, ik pa laikam apmaisot, karsē apmēram 6 minūtes.

    Sēnes notīra, sagriež nelielos gabaliņos un apcep pannā 50 gramos sviesta. Divas trešdaļas cepto sēņu pievieno dārzeņiem katlā un pārlej ar 2 litriem ūdens. Pievieno sāli pēc garšas, vāra, līdz virums uzmet burbuli, tad samazina plīts karstumu un uz lēnas uguns vāra 40 minūtes. 10 minūtes pirms vārīšanās beigām zupai pievieno lauru lapas.

    No zupas izņem lauru lapas un zupu ar blenderi sakuļ biezzupā.

    Ķiploku sarīvē uz smalkas rīves vai izspiež ķiplokspiedē. Riekstus ar blenderi sasmalcina. Gan ķiploku, gan smalcinātos riekstus, gan malā atliktās ceptās sēnes pievieno zupai. Pielej saldo krējumu, un samaisa. Ja nepieciešams, papildina ar sāli un pipariem. Uz lēnas uguns vāra apmēram 6 minūtes.

    Pasniedzot pārkaisa ar smalki sagrieztiem zaļumiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.