60Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
400 gsēnes75 gsviests2 Šalotes sīpoli2 ĒKsauss šerijs (vai baltvīns) pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari
Sagatavošana
1
Sēņu pastēti var ļoti ātri pagatavot, ja izmanto dārzeņu smalcinātāju. Vienīgi jāuzmanās, nesakult sēnes putrā. Tām joprojām jābūt nelielos gabaliņos.
2
Smalki sagriež sīpolus, noliek malā. Notīra sēnes un sagriež uz pusēm vai 4 daļās, liek dārzeņu smalcinātājā un pulsa režīmā sasmalcina.
3
Lielā pannā uz vidējas uguns izkausē sviestu, pievieno sīpolus un apcep, līdz tie caurspīdīgi.
4
Pievieno sīpoliem sēnes, samazina karstumu un, ik pa reizēm apmaisot, sutina, līdz veidojas bieza pasta, apmēram 40 minūtes.
5
Pēc garšas pievieno sāli, melnos piparus.
6
Sēņu masai pievieno vīnu un, maisot karsē, līdz vīns izgarojis, apmēram 5 minūtes.
7
Pastēti karstu iepilda burciņā.
8
Glabā ledusskapī.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit