Risoto ar gailenēm un citām sēnēm, mandelēm un salviju
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
10 g
10 g kaltētas baravikas
kaltētas baravikas
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
dažas
dažas salvijas lapiņas
salvijas lapiņas
150 g
150 g šampinjoni
šampinjoni
150 g
150 g arborio rīsi
arborio rīsi
300 ml
300 ml dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
300 ml
300 ml mandeļu piens
mandeļu piens
Pasniegšanai:
2
2 nelieli kubiņi sviests
nelieli kubiņi sviests
30 g
30 g mandeles
mandeles
100 g
100 g meža sēnes (gailenes, bekas)
meža sēnes (gailenes, bekas)
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Rīsu ēdieni
  • Sēņu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Īstā recepte, kur likt lietā mežā salasītās sēnes – aromātisks un maigs risoto. Maltīti īpaši krēmīgu padarīs izmantotais mandeļu piens, bet kraukšķīgumu piešķirs apceptās mandeles.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā uzvāra 150 ml ūdeni, kuram pēc tam pievieno baravikas. Tās izmērcē aptuveni 15 minūtes, pēc tam nokāš (šķidrumu pataupa, tas būs vēl vajadzīgs) un sagriež gabaliņos.

    Dziļā pannā uzkarsē eļļu un pievieno tai sasmalcinātu sīpolu, saspiestu ķiploku un salvijas lapas. Visu apcep aptuveni piecas minūtes. Pēc tam pievieno baravikas un sagrieztus šampinjonus, un sautē pannā vēl piecas minūtes.

    Pēc tam pievieno arborio rīsus, kārtīgi tos apmaisot pannā, lai tie apliptu ar eļļu, un plīts liesmas intensitāti pagriež uz augstu. Pannā ielej arī ūdeni, kas notecināts no baravikām. Sastāvdaļām ļauj burbuļot pannā tik ilgi, kamēr ūdens iztvaikojis.

    Pannā lej klāt aptuveni pusi no karstā dārzeņu buljona, ik pa laikam apmaisot, tik ilgi, līdz rīsi šķidrumu uzsūkuši. Pēc tam pielej atlikušo buljonu un dara tieši tāpat.

    Kad buljons uzsūcies rīsos un sēnēs, pielej klāt mandeļu pienu. Visu maisa, līdz veidojas krēmīgs un maigs risoto. Tas aizņems aptuveni 20 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli un piparus, un izņem salvijas lapiņas.

    Citā nelielā pannā uzkarsē nedaudz eļļu, pievieno salvijas lapiņas un apcep tik ilgi, līdz tās teju kļūst kraukšķīgas. Pēc tam salviju ņem laukā un nosusina uz papīra dvieļa.

    Pannā pievieno naža tiesu ar sviestu, pieber mandeles un apcep, līdz tās apbrūnējušas. Arī mandeles nosusina uz papīra dvieļa.

    Pēc tam tajā pašā pannā ieliek atlikušo sviestu un apcep sagrieztās meža sēnes – gailenes, baravikas, apšu bekas, bērzlapes un citas.

    Risoto pasniedz šķīvjos, pa virsu liekot apceptās sēnes, riekstus un salvijas lapiņas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form