Sēņu un dārzeņu sacepums ar pupiņu biezeņa 'cepuri'
Foto: Vida Press
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ja ierastie kartupeļu biezeņa sacepumi apnikuši, palutini sevi ar jaunu garšu salikumu, pagatavojot pupiņu-siera biezeņa sacepumu ar bagātīgu dārzeņu pildījumu. Gaļas tev noteikti nepietrūks!

Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem.

Gatavo pupiņu-siera biezeni. Visas sastāvdaļas liek blenderī un sakuļ viendabīgā masā.

Gatavo pildījumu. Lielā pannā uzkarsē eļļu. Apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie caurspīdīgi, tad pievieno sēnes, baklažānus, burkānus, garšaugus un sautē, līdz baklažāni ir mīksti.

Pievieno tomātu pastu, sāli, piparus, iesijā miltus, pielej vīnu, un maisot karsē, pa porcijām pievienojot buljonu. Kad mērce sāk sabiezēt, nogriež liesmu.

Izņem no pannas garšaugus. Iemaisa ķirbju kubiņus.

Lej sautējumu cepamajā veidnē, pārklāj ar pupiņu-siera biezeni, pārkaisa ar rīvmaizi un cep 15-20 minūtes.

"Atpūtina" 10 minūtes un pasniedz.

Lai labi garšo!

Comment Form