Foto: Shutterstock
Ja ir kāre pēc sildošas, bet garšas ziņā bagātīgas zupas ar vienkāršām sastāvdaļām – šī ungāru sēņu zupa būs tieši laikā! Piešauj klāt mazliet asās paprikas, skābo krējumu un maltīte izdevusies.
40Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
gskābais krējums1 ĒKcitrona sula2 gab.sīpoli500 gšampinjoni4 gab.ķiploka daiviņas1 saujadilles1 saujapētersīļi2 TKungāru asā paprikas pasta1 ĒKasās paprikas pulveris60 gsviests1 TKsāls800 mldārzeņu buljons2 ĒKsojas mērce200 mlpiens2 ĒKmilti

Sagatavošana

1

Bļodiņā ieliek aptuveni 180 gramus skābā krējuma, tam pievieno citrona sulu un apmaisa. Atstāj istabas temperatūrā. Atlikušo krējumu atstāj zupas pasniegšanai.

2

Sīpolus smalki sakapā, šampinjonus sagriež plānās šķēlītēs.

3

Ķiploka daiviņas saspiež ķiplokspiedē. Dilles un pētersīļus ļoti smalki sakapā, atstājot rezervē pa šķipsnai no katra garšauga zupas pasniegšanai. Ķiplokus, dilles un pētersīļus liek traukā, pievieno aso paprikas pastu vai paprikas pulveri. Apmaisa, lai sajaucas.

4

Lielā katlā uz vidēji mazas (elektriskās plīts atzīme 5) uguns izkausē sviestu. Katlā ber sīpolus, sēnes un sāli, visu maisot apcep, līdz sīpoli caurspīdīgi, bet sēnēm iztvaikojis mitrums (aptuveni 10–12 minūtes).

5

Pievieno katlā ķiploku, diļļu un pētersīļu masu. Visu apmaisa un apcep pāris minūtes. Tad pārlej ar šļuku buljona (puskrūzīte, mērot "uz aci"), sastāvdaļas pamatīgi apmaisa un pakarsē 2 minūtes.

6

Tad zupai pielej atlikušo buljonu, sojas mērci, visu samaisa. Aptuveni kausiņu ar silto zupas šķidrumu pielej traukā, kur sajaukts skābais krējums ar citrona sulu, apmaisa un atstāj vēlākam (to būs jāpievieno zupai).

7

Zupai ļauj sākt burbuļot. Tikmēr kādā traukā lej pienu, pieber miltus un rūpīgi samaisa, lai izveidojas viendabīgs šķidrums.

8

Piena un miltu masu lej zupā un uzmanīgi samaisa, lai zupu iebiezinātu. Vāra vēl 10 minūtes.

9

Tad noņem no uguns zupas katlu. Zupā iemaisa skābā krējuma un buljona mikstūru.

10

Pasniedz zupu, virsū liekot skābo krējumu, kā arī uzkaisot sakapātas dilles un pētersīļus.

Lai gardi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!