Sēņu zupa ar aso papriku ungāru gaumē
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
180–240 g
180–240 g skābais krējums
skābais krējums
1 ĒK
1 ĒK citrona sula
citrona sula
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
500 g
500 g šampinjoni
šampinjoni
4 gab.
4 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 sauja
1 sauja dilles
dilles
1 sauja
1 sauja pētersīļi
pētersīļi
2 TK
2 TK ungāru asā paprikas pasta
ungāru asā paprikas pasta
vai
1 ĒK
1 ĒK asās paprikas pulveris
asās paprikas pulveris
60 g
60 g sviests
sviests
1 TK
1 TK sāls
sāls
800 ml
800 ml dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
2 ĒK
2 ĒK sojas mērce
sojas mērce
200 ml
200 ml piens
piens
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Sēņu zupas
  • Ungāru nacionālā virtuve
  • Ja ir kāre pēc sildošas, bet garšas ziņā bagātīgas zupas ar vienkāršām sastāvdaļām – šī ungāru sēņu zupa būs tieši laikā! Piešauj klāt mazliet asās paprikas, skābo krējumu un maltīte izdevusies.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bļodiņā ieliek aptuveni 180 gramus skābā krējuma, tam pievieno citrona sulu un apmaisa. Atstāj istabas temperatūrā. Atlikušo krējumu atstāj zupas pasniegšanai.

    Sīpolus smalki sakapā, šampinjonus sagriež plānās šķēlītēs.

    Ķiploka daiviņas saspiež ķiplokspiedē. Dilles un pētersīļus ļoti smalki sakapā, atstājot rezervē pa šķipsnai no katra garšauga zupas pasniegšanai. Ķiplokus, dilles un pētersīļus liek traukā, pievieno aso paprikas pastu vai paprikas pulveri. Apmaisa, lai sajaucas.

    Lielā katlā uz vidēji mazas (elektriskās plīts atzīme 5) uguns izkausē sviestu. Katlā ber sīpolus, sēnes un sāli, visu maisot apcep, līdz sīpoli caurspīdīgi, bet sēnēm iztvaikojis mitrums (aptuveni 10–12 minūtes).

    Pievieno katlā ķiploku, diļļu un pētersīļu masu. Visu apmaisa un apcep pāris minūtes. Tad pārlej ar šļuku buljona (puskrūzīte, mērot "uz aci"), sastāvdaļas pamatīgi apmaisa un pakarsē 2 minūtes.

    Tad zupai pielej atlikušo buljonu, sojas mērci, visu samaisa. Aptuveni kausiņu ar silto zupas šķidrumu pielej traukā, kur sajaukts skābais krējums ar citrona sulu, apmaisa un atstāj vēlākam (to būs jāpievieno zupai).

    Zupai ļauj sākt burbuļot. Tikmēr kādā traukā lej pienu, pieber miltus un rūpīgi samaisa, lai izveidojas viendabīgs šķidrums.

    Piena un miltu masu lej zupā un uzmanīgi samaisa, lai zupu iebiezinātu. Vāra vēl 10 minūtes.

    Tad noņem no uguns zupas katlu. Zupā iemaisa skābā krējuma un buljona mikstūru.

    Pasniedz zupu, virsū liekot skābo krējumu, kā arī uzkaisot sakapātas dilles un pētersīļus.

    Lai gardi!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.