Mīdijas gliemežvākos ar aioli mērci
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Mīdijām:
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 TK
1 TK kūpinātas paprikas garšviela
kūpinātas paprikas garšviela
1/2 TK
1/2 TK asā paprikas garšviela
asā paprikas garšviela
1 ĒK
1 ĒK tomātu biezenis vai pasta
tomātu biezenis vai pasta
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
100 ml
100 ml šerijs
šerijs
1 TK
1 TK pūdercukurs
pūdercukurs
300 ml
300 ml tomātu biezenis
tomātu biezenis
1 kg
1 kg mīdijas
mīdijas
2 TK
2 TK sakapāti pētersīļi
sakapāti pētersīļi
 
kraukšķīga maize pasniegšanai
kraukšķīga maize pasniegšanai
Aioli mērcei:
4 ĒK
4 ĒK majonēze
majonēze
1
1 ķiploka daiviņa (saspiesta)
ķiploka daiviņa (saspiesta)
šķipsna
šķipsna kūpinātas paprikas garšviela
kūpinātas paprikas garšviela
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Zivju un jūras produktu uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Mīdijas nav pati tipiskākā pusdienu maltīte vai vakariņu pirmais ēdiens, taču gards gan! Pikanti pagatavotas, tās lieliski saderēs ar aioli mērci, un smaržos tā, ka atteikties būs grūti.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Padoms: kad esi ieplānojis iegādāties svaigās mīdijas, pārliecinies, lai to gliemežvāki būtu aizvērušies. Tas norāda uz to, ka mīdijas patiešām ir svaigas. Atvērušies mīdiju gliemežvāki ir signāls tam, ka tās nav no svaigākajām un gatavojot var sabojāt maltīti.

    Katliņā uzkarsē olīveļļu un tajā apcep ķiplokus, abu veidu paprikas garšvielas un tomātu biezeni aptuveni 2-3 minūtes, līdz ķiploki kļūst mīksti un no katliņa ceļas garšvielu aromāts.

    Palielina liesmas karstumu un katliņā pielej šeriju. Ļauj sastāvdaļām vārīties 1-2 minūtes.

    Pievieno pūdercukuru, tomātu biezeni, un visu uzsilda. Pēc tam katliņā ieliek nomazgātas mīdijas, un kārtīgi apmaisa. Katlam uzliek vāku un gatavo mīdijas 4-5 minūtes uz karstas uguns. Gatavošanas laikā katliņu vienreiz vai divreiz pakrata, lai gliemežvāciņi atvērtos.

    Pagatavo aioli mērci – sajauc kopā majonēzi ar saspiestu ķiploka daiviņu un paprikas garšvielu.

    Kad mīdijas gatavas, tās apbārsta ar pētersīļiem un pasniedz bļodiņās ar aioli mērci un kraukšķīgu maizes šķēlīti.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form