Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Mīdijas nav pati tipiskākā pusdienu maltīte vai vakariņu pirmais ēdiens, taču gards gan! Pikanti pagatavotas, tās lieliski saderēs ar aioli mērci, un smaržos tā, ka atteikties būs grūti.

Padoms: kad esi ieplānojis iegādāties svaigās mīdijas, pārliecinies, lai to gliemežvāki būtu aizvērušies. Tas norāda uz to, ka mīdijas patiešām ir svaigas. Atvērušies mīdiju gliemežvāki ir signāls tam, ka tās nav no svaigākajām un gatavojot var sabojāt maltīti.

20Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
MĪDIJĀM:2 ķiploka daiviņas1 TKkūpinātas paprikas garšviela0.5 TKasā paprikas garšviela1 ĒKtomātu biezenis vai pasta1 ĒKolīveļļa100 mlšerijs1 TKpūdercukurs300 mltomātu biezenis1 kgmīdijas2 TKsakapāti pētersīļi kraukšķīga maize pasniegšanai AIOLI MĒRCEI:4 ĒKmajonēze1 ķiploka daiviņa (saspiesta) šķipsnakūpinātas paprikas garšviela

Sagatavošana

1

Katliņā uzkarsē olīveļļu un tajā apcep ķiplokus, abu veidu paprikas garšvielas un tomātu biezeni aptuveni 2-3 minūtes, līdz ķiploki kļūst mīksti un no katliņa ceļas garšvielu aromāts.

2

Palielina liesmas karstumu un katliņā pielej šeriju. Ļauj sastāvdaļām vārīties 1-2 minūtes.

3

Pievieno pūdercukuru, tomātu biezeni, un visu uzsilda. Pēc tam katliņā ieliek nomazgātas mīdijas, un kārtīgi apmaisa. Katlam uzliek vāku un gatavo mīdijas 4-5 minūtes uz karstas uguns. Gatavošanas laikā katliņu vienreiz vai divreiz pakrata, lai gliemežvāciņi atvērtos.

4

Pagatavo aioli mērci – sajauc kopā majonēzi ar saspiestu ķiploka daiviņu un paprikas garšvielu.

5

Kad mīdijas gatavas, tās apbārsta ar pētersīļiem un pasniedz bļodiņās ar aioli mērci un kraukšķīgu maizes šķēlīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!