Mīdijas gliemežvākos ar aioli mērci
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Mīdijas nav pati tipiskākā pusdienu maltīte vai vakariņu pirmais ēdiens, taču gards gan! Pikanti pagatavotas, tās lieliski saderēs ar aioli mērci, un smaržos tā, ka atteikties būs grūti.

Padoms: kad esi ieplānojis iegādāties svaigās mīdijas, pārliecinies, lai to gliemežvāki būtu aizvērušies. Tas norāda uz to, ka mīdijas patiešām ir svaigas. Atvērušies mīdiju gliemežvāki ir signāls tam, ka tās nav no svaigākajām un gatavojot var sabojāt maltīti.

Katliņā uzkarsē olīveļļu un tajā apcep ķiplokus, abu veidu paprikas garšvielas un tomātu biezeni aptuveni 2-3 minūtes, līdz ķiploki kļūst mīksti un no katliņa ceļas garšvielu aromāts.

Palielina liesmas karstumu un katliņā pielej šeriju. Ļauj sastāvdaļām vārīties 1-2 minūtes.

Pievieno pūdercukuru, tomātu biezeni, un visu uzsilda. Pēc tam katliņā ieliek nomazgātas mīdijas, un kārtīgi apmaisa. Katlam uzliek vāku un gatavo mīdijas 4-5 minūtes uz karstas uguns. Gatavošanas laikā katliņu vienreiz vai divreiz pakrata, lai gliemežvāciņi atvērtos.

Pagatavo aioli mērci – sajauc kopā majonēzi ar saspiestu ķiploka daiviņu un paprikas garšvielu.

Kad mīdijas gatavas, tās apbārsta ar pētersīļiem un pasniedz bļodiņās ar aioli mērci un kraukšķīgu maizes šķēlīti.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form