Foto: Privātais arhīvs
Ja reiz svinēt, tad ar šiku! Lauku torte ar sešām biskvīta kārtām, kas devīgi pārziestas ar vārīto krēmu un skābenu zaptīti – baudi un smaidi! Recepti iesaka konditore Ieva Dārzniece.
14Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

dzērveņu (vai brūkleņu) ievārījums ogas dekoram saldais krējums vai trekns, pasterizēts piens TRĪS BISKVĪTA RIPĀM:15 olas15 ĒKcukurs15 ĒKmilti VĀRĪTAJAM KRĒMAM:1 lpiens8 olas200 gcukurs1 TKvaniļas cukurs150 gmilti200 gsviests

Sagatavošana

1

Iesākumā cep trīs kārtas olu mīklas biskvīta. Mīklu var gatavot gan ar karsto, gan ar auksto paņēmienu. Izlasot šo padomrakstu, verēsi izvēlēties to, kurš tev būs vairāk pa prātam.

2

Kamēr biskvīta ripas dziest, gatavo vārīto krēmu. Pusi piena ielej palielā katliņā un karsē.

3

Olas iesit bļodā, pievieno cukuru, vaniļas cukuru un sakuļ. Pievieno miltus un sakuļ. Pievieno atlikušo pienu un saputo.

4

Kad piens uzvārījies, samazina liesmu līdz minimumam, lēnām pievieno olu masu un kārtīgi maisa, līdz masa sabiezē krējuma konsistencē. Šis process aizņem apmēram 20-30 minūtes. Jāmaisa cītīgi, lai neveidojas kunkuļi. Ja sanāk kunkuļi, nepaniko – masu iztrin caur sietu vai sablendē. Galvenais, lai krēms nepiedeg!

5

Kad krēms sabiezējis, katlu liek aukstā ūdens peldē un, maisot krēmu, strauji atdzesē. Tad līdz lietošanai krēmu tur ledusskapī, pārklājot tā virskārtu ar pārtikas plēvi, lai krēms neapkalstu.

6

Veido torti. Katru atdzisušo biskvīta ripu ar plānu, garu nazi vai izturīgu, tievu diegu gareniski sagriež uz pusēm.

7

Pirmo biskvīta kārtu samitrina, ar otiņu uzziežot saldo krējumu vai pienu. Virsū bagātīgi ziež vārīto krēmu.

8

Krēmam virsū liek nākamo biskvīta ripu, to atkal samitrina un neskopojoties klāj virsū ievārījumu. Tad liek nākamo biskvītu, samitrina, pārziež ar krēmu... Tā turpina, līdz visas sastāvdaļas izmantotas.

9

Tortes virspusi un sānu malas pārziež ar krēmu, dekorē ar ogām. Ja vēlas, lai ogas spīdētu, tās var pārziest ar cukurotu želeju. Ja vēlas, tortes malas var nokaisīt ar kokosriekstu skaidiņām vai viegli apgrauzdētām mandeļu skaidiņām.

10

Tortei ļauj ievilkties vismaz pāris stundas vai visu nakti, liekot to ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!