Seškārtainā lauku torte ar vārīto krēmu un dzērveņu zapti
Foto: Privātais arhīvs
4.1000 10
Sarežģītība: grūti
Loading...
Sastāvdaļas
 
dzērveņu (vai brūkleņu) ievārījums
dzērveņu (vai brūkleņu) ievārījums
 
ogas dekoram
ogas dekoram
 
saldais krējums vai trekns, pasterizēts piens
saldais krējums vai trekns, pasterizēts piens
TRĪS BISKVĪTA RIPĀM
15
15 olas
olas
15 ĒK
15 ĒK cukurs
cukurs
15 ĒK
15 ĒK milti
milti
VĀRĪTAJAM KRĒMAM
1 l
1 l piens
piens
8
8 olas
olas
200 g
200 g cukurs
cukurs
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
150 g
150 g milti
milti
200 g
200 g sviests
sviests
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Kristību ēdienkarte
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Tortes un kūkas
  • Ja reiz svinēt, tad ar šiku! Lauku torte ar sešām biskvīta kārtām, kas devīgi pārziestas ar vārīto krēmu un skābenu zaptīti – baudi un smaidi! Recepti iesaka konditore Ieva Dārzniece.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Iesākumā cep trīs kārtas olu mīklas biskvīta. Mīklu var gatavot gan ar karsto, gan ar auksto paņēmienu. Izlasot šo padomrakstu, verēsi izvēlēties to, kurš tev būs vairāk pa prātam.

    Kamēr biskvīta ripas dziest, gatavo vārīto krēmu. Pusi piena ielej palielā katliņā un karsē.

    Olas iesit bļodā, pievieno cukuru, vaniļas cukuru un sakuļ. Pievieno miltus un sakuļ. Pievieno atlikušo pienu un saputo.

    Kad piens uzvārījies, samazina liesmu līdz minimumam, lēnām pievieno olu masu un kārtīgi maisa, līdz masa sabiezē krējuma konsistencē. Šis process aizņem apmēram 20-30 minūtes. Jāmaisa cītīgi, lai neveidojas kunkuļi. Ja sanāk kunkuļi, nepaniko – masu iztrin caur sietu vai sablendē. Galvenais, lai krēms nepiedeg!

    Kad krēms sabiezējis, katlu liek aukstā ūdens peldē un, maisot krēmu, strauji atdzesē. Tad līdz lietošanai krēmu tur ledusskapī, pārklājot tā virskārtu ar pārtikas plēvi, lai krēms neapkalstu.

    Veido torti. Katru atdzisušo biskvīta ripu ar plānu, garu nazi vai izturīgu, tievu diegu gareniski sagriež uz pusēm.

    Pirmo biskvīta kārtu samitrina, ar otiņu uzziežot saldo krējumu vai pienu. Virsū bagātīgi ziež vārīto krēmu.

    Krēmam virsū liek nākamo biskvīta ripu, to atkal samitrina un neskopojoties klāj virsū ievārījumu. Tad liek nākamo biskvītu, samitrina, pārziež ar krēmu... Tā turpina, līdz visas sastāvdaļas izmantotas.

    Tortes virspusi un sānu malas pārziež ar krēmu, dekorē ar ogām. Ja vēlas, lai ogas spīdētu, tās var pārziest ar cukurotu želeju. Ja vēlas, tortes malas var nokaisīt ar kokosriekstu skaidiņām vai viegli apgrauzdētām mandeļu skaidiņām.

    Tortei ļauj ievilkties vismaz pāris stundas vai visu nakti, liekot to ledusskapī.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form