Laiks svinēt rudeni un piepildīt māju ar svaigi ceptu gardumu kārdinošo smaržu! Kulinārijas blogere Betija Kalēja iesaka radošu recepti, kas ļaus ar rudens veltēm palutināt gan sevi, gan savus mīļos.
180Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
180 gmilti (Betija izmantoja "Dobeles dzirnavnieka" miltus "Ekstra"1 šķipsnasāls120 gauksts sviests50 mlauksts ūdens85 gkazas piena siers100 gkrēmsiers1 gab.olas dzeltenums1 gab.ķiploka daiviņa pēc garšassāls, pipari1 TKsvaigs vai kaltēts timiāns250 gsviesta ķirbis150 gsaldais kartupelis1 gab.neliels cukīni2 gab.šalotes sīpoli80 gzaļās pupiņas80 gķirštomātiņi1 gab.ola (apziešanai)

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu: lielā bļodā sajauc miltus un sāli, pievieno nelielos kubiņos sagrieztu sviestu. Ar pirkstu galiem ātri saberž kopā miltus ar sviestu. Svarīgi censties to darīt tā, lai sviests neizkūst, bet tiek “iemaisīts” miltos.

2

Kad izveidojušās smalkas drumstalas, kas līdzīgas rīvmaizei, pievieno ūdeni. Aši samīca un, tiklīdz drumstalas turas kopā, mīklu saplacina plakanu un ietin pārtikas plēvē.

3

Mīklu atpūtina ledusskapī. (Ledusskapī, ietītu plēvē, to var uzglabāt vairākas dienas.)

4

Gatavo dārzeņus pildījumam. Cietākos dārzeņus (burkānus, kartupeļus, ķirbi u.c.) nomizo un sagriež mazākos gabaliņos. Liek cepamajā traukā, apslaka ar 2 karotēm eļļas, uzber sāli un piparus.

5
6

Liek iepriekš sakarsētā krāsnī 190 grādos un cep aptuveni 15 minūtes.

7

Kamēr cepas cietākie dārzeņi, sagatavo pārējos – cukini un sīpolus sagriež ripiņās, zaļajām pupiņām nogriež galiņus un sagriež tās mazākos gabaliņos.

8

Pēc 15 minūtēm, dārzeņiem, kas krāsnī jau kļuvuši mīkstāki, pievieno pārējos dārzeņus un sajauc. Turpina cept aptuveni 10 minūtes līdz visi dārzeņi mīkstāki, bet vēl tur savu formu un ir stingri. Izņem no krāsns.

9

Gatavo siera pildījumu: bļodiņā sajauc kazas sieru, krēmsieru, olas dzeltenumu, ķiploku (kas izspiests caur ķiploka spiedi), timiānu, kā arī nedaudz sāls un piparus.

10

Mīklu izņem no ledusskapja. Liek uz cepamā papīra loksnes, kas apbārstīta ar miltiem. Izrullē aptuveni 35 cm diametrā, cenšoties saglabāt apaļu formu. Ja ir ļoti nelīdzenas maliņas, tās var nogriezt.

11

Krēmsiera pildījumu uzziež uz izrullētās mīklas, atstājot 3 cm no katras maliņas bez pildījuma.

12

Virspusē vienmērīgi izkārto dārzeņus un tomātiņus. Maliņas pārloka pāri dārzeņiem. Ja vēlas, mīklas maliņas apziež ar viegli sakultu olu, lai gala rezultātā tās skaisti spīdētu.

13

Galeti liek iepriekš sakarsētā krāsnī, 190 grādu temperatūra, un cep 18-25 minūtes, līdz maliņas ir zeltaini brūnas.

14

Ļauj nedaudz atdzist un pasniedz siltu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!