Sāļais pīrāgs – tarte ar dārzeņiem
Foto: Publicitātes foto
5.0000 1
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai:
180 g
180 g milti (Betija izmantoja "Dobeles dzirnavnieka" miltus "Ekstra"
milti (Betija izmantoja "Dobeles dzirnavnieka" miltus "Ekstra"
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
120 g
120 g auksts sviests
auksts sviests
50 ml
50 ml auksts ūdens
auksts ūdens
Pildījumam:
85 g
85 g kazas piena siers
kazas piena siers
100 g
100 g krēmsiers
krēmsiers
1 gab.
1 gab. olas dzeltenums
olas dzeltenums
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
1 TK
1 TK svaigs vai kaltēts timiāns
svaigs vai kaltēts timiāns
Dārzeņi:
250 g
250 g sviesta ķirbis
sviesta ķirbis
150 g
150 g saldais kartupelis
saldais kartupelis
1 gab.
1 gab. neliels cukīni
neliels cukīni
2 gab.
2 gab. šalotes sīpoli
šalotes sīpoli
80 g
80 g zaļās pupiņas
zaļās pupiņas
80 g
80 g ķirštomātiņi
ķirštomātiņi
1 gab.
1 gab. ola (apziešanai)
ola (apziešanai)
  • Citi ēdieni
  • Picas un karstmaizes
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Laiks svinēt rudeni un piepildīt māju ar svaigi ceptu gardumu kārdinošo smaržu! Kulinārijas blogere Betija Kalēja iesaka radošu recepti, kas ļaus ar rudens veltēm palutināt gan sevi, gan savus mīļos.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo mīklu: lielā bļodā sajauc miltus un sāli, pievieno nelielos kubiņos sagrieztu sviestu. Ar pirkstu galiem ātri saberž kopā miltus ar sviestu. Svarīgi censties to darīt tā, lai sviests neizkūst, bet tiek “iemaisīts” miltos.

    Kad izveidojušās smalkas drumstalas, kas līdzīgas rīvmaizei, pievieno ūdeni. Aši samīca un, tiklīdz drumstalas turas kopā, mīklu saplacina plakanu un ietin pārtikas plēvē.

    Mīklu atpūtina ledusskapī. (Ledusskapī, ietītu plēvē, to var uzglabāt vairākas dienas.)

    Gatavo dārzeņus pildījumam. Cietākos dārzeņus (burkānus, kartupeļus, ķirbi u.c.) nomizo un sagriež mazākos gabaliņos. Liek cepamajā traukā, apslaka ar 2 karotēm eļļas, uzber sāli un piparus.

    Var izmantot jebkādus dārzeņus – galvenais paturēt prātā, ka pirmos sāk gatavot stingrākos, lai visi dārzeņi būtu izcepti vienmērīgi.

    Liek iepriekš sakarsētā krāsnī 190 grādos un cep aptuveni 15 minūtes.

    Kamēr cepas cietākie dārzeņi, sagatavo pārējos – cukini un sīpolus sagriež ripiņās, zaļajām pupiņām nogriež galiņus un sagriež tās mazākos gabaliņos.

    Pēc 15 minūtēm, dārzeņiem, kas krāsnī jau kļuvuši mīkstāki, pievieno pārējos dārzeņus un sajauc. Turpina cept aptuveni 10 minūtes līdz visi dārzeņi mīkstāki, bet vēl tur savu formu un ir stingri. Izņem no krāsns.

    Gatavo siera pildījumu: bļodiņā sajauc kazas sieru, krēmsieru, olas dzeltenumu, ķiploku (kas izspiests caur ķiploka spiedi), timiānu, kā arī nedaudz sāls un piparus.

    Mīklu izņem no ledusskapja. Liek uz cepamā papīra loksnes, kas apbārstīta ar miltiem. Izrullē aptuveni 35 cm diametrā, cenšoties saglabāt apaļu formu. Ja ir ļoti nelīdzenas maliņas, tās var nogriezt.

    Krēmsiera pildījumu uzziež uz izrullētās mīklas, atstājot 3 cm no katras maliņas bez pildījuma.

    Virspusē vienmērīgi izkārto dārzeņus un tomātiņus. Maliņas pārloka pāri dārzeņiem. Ja vēlas, mīklas maliņas apziež ar viegli sakultu olu, lai gala rezultātā tās skaisti spīdētu.

    Galeti liek iepriekš sakarsētā krāsnī, 190 grādu temperatūra, un cep 18-25 minūtes, līdz maliņas ir zeltaini brūnas.

    Ļauj nedaudz atdzist un pasniedz siltu.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form