Sezonas delikatese: milzu apaļpūpēža karbonādes
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
milzu apaļpūpēdis
milzu apaļpūpēdis
 
milti panēšanai
milti panēšanai
 
olas
olas
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Sēņu ēdieni
  • Milzu apaļpūpēdis, kas 2018. gadā tika celts Latvijas gada sēnes godā, ir nenovērtēta delikatese – ēdamā sēne, ko atpazīst vien retais sēņotājs, "Tasty" skaidroja mikoloģe Inita Dāniele. Viens no vienkāršākajiem apaļpūpēža pagatavošanas veidiem ir karbonādes. Kā tās cepamas, foto receptē atklāj mūsu lasītāja Baiba Vanaga.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    "Vai zinājāt, ka milzu apaļpūpēdi drīkst ēst? Es arī nezināju. Pagājušajā gadā tie rotāja kaimiņu dārzu, bet šogad iesējušies arī mūsu pusē. Galvenais, lai pūpēdis nav pāraudzis – ar brūniem plankumiem iekšpusē," tā Baiba Vanaga.

    Lielo sēni nomizo, sagriež aptuveni centimetru biezās šķēlītēs.

    Olas sakuļ ar sāli un pipariem. Miltus ber uz šķīvja.

    Pannā sakarsē eļļu. Apaļpūpēža šķēles apviļā miltos, tad izmērcē olā, liek uz pannas un apcep zeltainas no abām pusēm, gluži kā parastās gaļas karbonādes.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form