Sezonas delikatese: milzu apaļpūpēža karbonādes
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Milzu apaļpūpēdis, kas 2018. gadā tika celts Latvijas gada sēnes godā, ir nenovērtēta delikatese – ēdamā sēne, ko atpazīst vien retais sēņotājs, "Tasty" skaidroja mikoloģe Inita Dāniele. Viens no vienkāršākajiem apaļpūpēža pagatavošanas veidiem ir karbonādes. Kā tās cepamas, foto receptē atklāj mūsu lasītāja Baiba Vanaga.

"Vai zinājāt, ka milzu apaļpūpēdi drīkst ēst? Es arī nezināju. Pagājušajā gadā tie rotāja kaimiņu dārzu, bet šogad iesējušies arī mūsu pusē. Galvenais, lai pūpēdis nav pāraudzis – ar brūniem plankumiem iekšpusē," tā Baiba Vanaga.

Lielo sēni nomizo, sagriež aptuveni centimetru biezās šķēlītēs.

Olas sakuļ ar sāli un pipariem. Miltus ber uz šķīvja.

Pannā sakarsē eļļu. Apaļpūpēža šķēles apviļā miltos, tad izmērcē olā, liek uz pannas un apcep zeltainas no abām pusēm, gluži kā parastās gaļas karbonādes.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form