Sezonas produkts: vilkābeļu augļu sīrups ziemai
Foto: Privātais ahīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
 
vilkābeļu augļi
vilkābeļu augļi
 
cukurs
cukurs
  • Ārstnieciskais uzturs
  • Ikdienas maltītei
  • Sīrupi
  • Pasaules Virtuve
  • Vilkābeli lielākoties izmantojam dekoratīviem vai praktiskiem nolūkiem, nemaz nenojaušot, ka viens no vērtīgākajiem augļiem ir tepat degungalā. Kaut vai C vitamīna ziņā, šie auglīši krietni pārspēj apelsīnus, nemaz nerunājot par parējām vērtīgajām vielām, ko satur vilkabeļu augļi. Homeopatijā un tautas medicīnā vilkābeles ziedi, lapas un augļi tiek izmantoti sirds stiprināšanai. Šoreiz atklāsim, kā izmantot augļus, lai pagatavotu sīrupu veselības stiprināšanai.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    "Šobrīd ir pēdējais laiks ievākt vilkābeles augļus un tos lietot uzturā gan svaigā veidā, gan sagatavot kādu našķi ziemai. Man vislabāk ir iegaršojies vilkābeļu sīrups, kura pagatavošana ir gana vienkārša, bet rezultāts ir burvīgs. Lai arī receptūras šo augļu sagatavošanai ir gana daudz, bet neatradu recepti sīrupa pagatavošanai no tvaicētas sulas. Pēc nelieliem eksperimentiem sanāca tāds rezultāts, kas tīkams gan pašam gan mājiniekiem, gan viesiem," tā recepti iesaka mūsu lasītājs Aivis Gatis Zemītis.

    Svaigas ogas noskalo. Liek sulas tvaicējamajā katlā un iztecina sulu. (No 20 litriem augļu sanāk aptuveni 5 līdz 6 litri sulas).

    Sezonas produkts: vilkābeļu augļu sīrups ziemai
    Foto: Privātais arhīvs

    Iztecināto sulu lej katliņā un uz lēnas uguns silda, līdz tā sāk vārīties.

    Sezonas produkts: vilkābeļu augļu sīrups ziemai
    Foto: Privātais arhīvs

    Ber klāt cukuru (uz 1 litru sulas pievieno 1,5 kilogramu cukura).

    Uz lēnas uguns uzvāra, ik pa laikam apmaisot. Noputo, vēl dažas minūtes ļauj pavārīties un karstu pilda tīrās burciņās vai pudelēs, tās uzreiz aizvākojot.

    Sezonas produkts: vilkābeļu augļu sīrups ziemai
    Foto: Privātais arhīvs

    Ja grib iegūt biezāku sīupu, tad pavāra nedaudz ilgāk, lai novārās liekais šķidrums.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form