Shepard's pie (gana pīrāgs) – britu klasika
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g liellopa maltā gaļa
liellopa maltā gaļa
700 g
700 g kartupeļi
kartupeļi
1
1 sīpols
sīpols
1,5
1,5 burkāns
burkāns
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2 gab.
2 gab. selerijas kāti
selerijas kāti
1,5 ĒK
1,5 ĒK milti
milti
350 ml
350 ml buljons
buljons
150 ml
150 ml sarkanvīns
sarkanvīns
60 g
60 g sviests
sviests
1/2 glāze
1/2 glāze piens
piens
80 g
80 g siers
siers
pēc garšas
pēc garšas timiāns, rozmarīns
timiāns, rozmarīns
pēc garšas
pēc garšas olīveļļa
olīveļļa
1,5 ĒK
1,5 ĒK tomātu pasta
tomātu pasta
1 ĒK
1 ĒK Vusteršīras mērce
Vusteršīras mērce
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Gaļas sacepumi
  • Kartupeļu sacepumi
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Angliskais gana pīrāgs tas pats latviešu kartupeļu biezputras sacepums ar malto gaļu vien ir. Šis sildošais, gardais komforta ēdiens pieder pie britu virtuves klasikas, un šajās dienās kāds kārtīgs britu ēdiens šķiet ļoti piemērots.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma


    Uzliek vārīties kartpeļus, pieber sāli.

    Sasmalcina sīpolu (labāk ņemt lillā sīpolu, tas maigāks), sīki sagriež burkānu un seleriju, visu maisot viegli apcep olīveļļā. Pannai jābūt lielai.

    Pievieno malto gaļu (jērs būtu labākā izvēle, protams, bet būsim reāli, liellops ir daudz pieejamāks), sīki sakapātu ķiploku, timiāna vai rozmarīna lapiņas, sāli un piparus. Visu maisot cep apmēram piecas minūtes.

    Pievieno tomātu pastu un miltus, samaisa un pāris minūtes pacep. Tad pielej buljonu, ļauj mērcei uzburbuļot, pielej sarkanvīnu, Vusteršīras mērci un vāra uz lēnas uguns, līdz mērce sabiezē. (Sākumā tā būs pašķidrs, par to nav jāsatraucas, šķidrums novārīsies.) Pa laikam jāapmaisa.

    Kad kartupeļi gatavi, tos nokāš, pielej siltu pienu, pieliek sviestu, sāli un piparus pēc garšas, sakuļ visu biezenī.

    Cepampannā ielej nedaudz olīveļļas. Liek pannā maltās gaļas masu, tai virsū – kartupeļu biezeni. Visam pāri pārkaisa sarīvētu sieru.

    Cep 200 grādu temperatūrā apmēram 20-30 minūtes.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Britu virtuve
    0
    Burkāns
    0
    Sīpols
    0
    Buljons
    0
    Garšvielas un garšaugi
    0
    Kartupeļi
    0
    Ķiploki
    0
    Liellopa maltā gaļa
    0
    Milti
    0
    Muskatrieksts
    0
    Piens
    0
    Pipari
    0
    Sāls
    0
    Sarkanvīns
    0
    Selerijas
    0
    Siers
    0
    Sviests
    0
    Tomātu pasta
    0
    Vusteras mērce
    0
    Cepeškrāsns
    43597979
    Gaļas sacepumi
    43597979
    Kartupeļu sacepumi
    0
    Ikdienas maltītei
    0
    Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
    0
    Pusdienas
    0
    Vakariņas
    0
    viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form