Foto: Shutterstock
Angliskais gana pīrāgs tas pats latviešu kartupeļu biezputras sacepums ar malto gaļu vien ir. Šis sildošais, gardais komforta ēdiens pieder pie britu virtuves klasikas, un šajās dienās kāds kārtīgs britu ēdiens šķiet ļoti piemērots.
90Minūtes
18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gliellopa maltā gaļa700 gkartupeļi1 sīpols1.5 burkāns2 gab.ķiploka daiviņas2 gab.selerijas kāti1.5 ĒKmilti350 mlbuljons150 mlsarkanvīns60 gsviests glāzepiens80 gsiers pēc garšastimiāns, rozmarīns pēc garšasolīveļļa1.5 ĒKtomātu pasta1 ĒKVusteršīras mērce pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Sasmalcina sīpolu (labāk ņemt lillā sīpolu, tas maigāks), sīki sagriež burkānu un seleriju, visu maisot viegli apcep olīveļļā. Pannai jābūt lielai.

2

Pievieno malto gaļu (jērs būtu labākā izvēle, protams, bet būsim reāli, liellops ir daudz pieejamāks), sīki sakapātu ķiploku, timiāna vai rozmarīna lapiņas, sāli un piparus. Visu maisot cep apmēram piecas minūtes.

3

Pievieno tomātu pastu un miltus, samaisa un pāris minūtes pacep. Tad pielej buljonu, ļauj mērcei uzburbuļot, pielej sarkanvīnu, Vusteršīras mērci un vāra uz lēnas uguns, līdz mērce sabiezē. (Sākumā tā būs pašķidrs, par to nav jāsatraucas, šķidrums novārīsies.) Pa laikam jāapmaisa.

4

Kad kartupeļi gatavi, tos nokāš, pielej siltu pienu, pieliek sviestu, sāli un piparus pēc garšas, sakuļ visu biezenī.

5

Cepampannā ielej nedaudz olīveļļas. Liek pannā maltās gaļas masu, tai virsū – kartupeļu biezeni. Visam pāri pārkaisa sarīvētu sieru.

6

Cep 200 grādu temperatūrā apmēram 20-30 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!