Sicīlijas sautējums kaponata – papildporciju prasīs visi
Foto: Shutterstock
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g baklažāni
baklažāni
800 g
800 g tomāti
tomāti
1 gab.
1 gab. liels sīpols
liels sīpols
3 gab.
3 gab. seleriju kāti
seleriju kāti
2 gab.
2 gab. burkāni
burkāni
8 gab.
8 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
100 g
100 g olīves bez kauliņiem
olīves bez kauliņiem
3 ĒK
3 ĒK kaperi
kaperi
4 ĒK
4 ĒK pīniju rieksti
pīniju rieksti
1 ĒK
1 ĒK sarkanvīna etiķis
sarkanvīna etiķis
120 ml
120 ml olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Sautējumi
  • Vasara ir jābauda. Pilnasinīgi un līdz kaulam! Ar smaržām, garšām un tekstūru! Un itāļi to māk, tādēļ vērts Latvijas vasaru un sevi iepazīstināt ar Sicīlijas virtuvi. Kaponata ir bezgala gards sautējums, ko ēst ar pastu, vienu pašu, aukstu un karstu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Francūžiem – ratatujs, spāņiem – pisto, latviešiem – dārzeņu sautējums, bet itāļiem kaponata. Dārzeņu sautējums no Sicīlijas, kur kunga un ķeizara lomā ir baklažāni, bet pārējie dārzeņi lieliski kalpo viņa galmā. Olīvu, kaperu un pīniju riekstu pievienošana padara šo sautējumu īsti itālisku, tādēļ šīs sastāvdaļas nevajadzētu apiet vai aizstāt.

    Kaponatai, tāpat kā tiramisu, ir neskaitāmas versijas, jo katrs sicīlietis uzskata, ka tieši viņa mamma to gatavo vislabāk, tādēļ droši var mainīt proporcijas.

    Vispirms izsviedrē baklažānus. Sagriež gabaliņos, apber ar sāli un ļauj izsvīst kādas 10 minūtes, tad lieko sālsūdeni nolej.

    Burkānus, sīpolus, selerijas un ķiploku daiviņas sagriež mazos gabaliņos.

    Tomātus sagriež mazos gabaliņos.

    Dziļā pannā apcep baklažānus. To dara trīs paņēmienos. Baklažānus sadala trīs porcijās, bet eļļu – četrās (apmēram 40 ml vienai porcijai). Eļļu uzkarsē, apcep vienu porciju un ieliek bļodā, tad lej eļļu un apcep otru, liek bļodā, apcep trešo baklažāna porciju, liek bļodā.

    Lej pannā ceturto eļļas porciju un tur apcep burkānus, sīpolus, seleriju un ķiplokus.

    Kad dārzeņi un garšaugi apcepti, liek klāt tomātus, sāli un cukuru.

    Sautē apmēram 10-15 minūtes, tad masai pievieno sarkanvīna etiķi, kaperus, olīvas (vislabāk zaļās) un pīniju riekstus. Pievieno sāli un piparus.

    Pievieno apceptos baklažānus un visu sautē vēl 5 – 7 minūtes. Pagaršo sautējumu, ja prasās, tad papildina ar garšvielām.

    Pasniedz kopā ar gaļu vai pastu. Var ēst arī tāpat vai likt uz maizes. Lieliski garšo arī kopā ar buratas sieru. Uz katras pasniegtās porcijas jāuztupina bifeļa piena siera kunkulis un jāsukā iekšā!

    Sautējumu var salikt burciņās, pasterizēt un uzglabāt ilgāku laiku ledusskapī!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Itālijas virtuve
    0
    Sautēšana
    0
    Baklažāni
    0
    Burkāni
    0
    Cukurs
    0
    Kaperi
    0
    Ķiploki
    0
    Olīveļļa
    0
    Pipari
    0
    Sāls
    0
    Sarkanvīna etiķis
    0
    Selerijas
    0
    Tomāti
    0
    Ēdieni veģetāriešiem
    0
    Ikdienas maltītei
    0
    Romantiskas vakariņas
    0
    Itāļu nacionālā virtuve
    0
    Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
    43596533
    Sautējumi
    0
    vidēji
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form