Foto: Shutterstock
Aromātiskā, nedaudz saldenā sidra mērce ar brūni apceptajiem vistu stilbiņiem, burkāniem un šampinjoniem uzrunās ikvienu ēdāju. Kamēr katliņā vai pannā lēnām sutinās gaļa, pagatavo kartupeļu biezeni.
120Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
8 vistas stilbiņi2 ĒKeļļa150 gkūpināts bekons1 sīpols1 burkāns1 selerijas kāts250 gšampinjoni1 ĒKcitronu sula1 ĒKmilti500 mlsauss sidrs750 mlbuljons (dārzeņu vai vistas)2 timiāna zariņi1 rozmarīna zariņš saujapētersīļi1 lauru lapa75 mlsaldais krējums1 ĒKangļu sinepes

Sagatavošana

1

Nelielos gabaliņos sagriež bekonu, noliek malā. Smalki sakapā sīpolu, gabaliņos sagriež burkānu un selerijas kātu. Lielākus šampinjonus sagriež četrās daļās. Mazākas sēnītes atstāj negrieztas. Šampinjonus apslacina ar citronu sulu.

2

Dziļā pannā vai katliņā sakarsē eļļu. Vistas stilbiņus apkaisa ar sāli un pipariem, karstā katlā pa daļām apcep brūnus. Apceptās stilbus liek uz šķīvja. Samazina karstumu un katlā liek bekonu, apcep, līdz tas kraukšķīgs. Bekonu liek uz šķīvja pie vistām.

3

Katlā liek sagrieztos dārzeņus un apcep, ar lāpstiņu norīvējot gaļas apcepumus un iemaisot dārzeņos. Kad dārzeņi viegli apbrūnējuši, pievieno šampinjonus un turpina cept 4 - 5 minūtes. Pieber miltus, izmaisa, pielej sidru, buljonu un uz straujas uguns maisot uzvāra. Vistu un bekonu liek atpakaļ katlā un uzvāra.

4

Pētersīļiem notrauc lapas (tās noglabā), kātiņus ar kulinārijas diegu sasien buntītē kopā ar timiāna un rozmarīna zariņiem. Garšaugu buntīti un lauru lapu liek katlā. Ar katlam uzliktu vāku vistas stilbiņus uz nelielas uguns sutina apmēram 1 stundu, līdz tā mīksta.

5

Izņem vistu uzmanīgi no mērces, noliek uz šķīvja un sasedz ar foliju. No mērces izņem garšaugus un lauru lapu, pievieno sinepes, saldo krējumu, pagaršo, vai nav nepieciešami papildus sāls un pipari. Kad mērce uzvārās. Vistu un mērci pasniedz ar kartupeļu biezeni un pētersīļu zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!