Sidra mērcē sutināti vistas stilbiņi
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
8
8 vistas stilbiņi
vistas stilbiņi
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
150 g
150 g kūpināts bekons
kūpināts bekons
1
1 sīpols
sīpols
1
1 burkāns
burkāns
1
1 selerijas kāts
selerijas kāts
250 g
250 g šampinjoni
šampinjoni
1 ĒK
1 ĒK citronu sula
citronu sula
1 ĒK
1 ĒK milti
milti
500 ml
500 ml sauss sidrs
sauss sidrs
750 ml
750 ml buljons (dārzeņu vai vistas)
buljons (dārzeņu vai vistas)
2
2 timiāna zariņi
timiāna zariņi
1
1 rozmarīna zariņš
rozmarīna zariņš
sauja
sauja pētersīļi
pētersīļi
1
1 lauru lapa
lauru lapa
75 ml
75 ml saldais krējums
saldais krējums
1 ĒK
1 ĒK angļu sinepes
angļu sinepes
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Aromātiskā, nedaudz saldenā sidra mērce ar brūni apceptajiem vistu stilbiņiem, burkāniem un šampinjoniem uzrunās ikvienu ēdāju. Kamēr katliņā vai pannā lēnām sutinās gaļa, pagatavo kartupeļu biezeni.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nelielos gabaliņos sagriež bekonu, noliek malā. Smalki sakapā sīpolu, gabaliņos sagriež burkānu un selerijas kātu. Lielākus šampinjonus sagriež četrās daļās. Mazākas sēnītes atstāj negrieztas. Šampinjonus apslacina ar citronu sulu.

    Dziļā pannā vai katliņā sakarsē eļļu. Vistas stilbiņus apkaisa ar sāli un pipariem, karstā katlā pa daļām apcep brūnus. Apceptās stilbus liek uz šķīvja. Samazina karstumu un katlā liek bekonu, apcep, līdz tas kraukšķīgs. Bekonu liek uz šķīvja pie vistām.

    Katlā liek sagrieztos dārzeņus un apcep, ar lāpstiņu norīvējot gaļas apcepumus un iemaisot dārzeņos. Kad dārzeņi viegli apbrūnējuši, pievieno šampinjonus un turpina cept 4 - 5 minūtes. Pieber miltus, izmaisa, pielej sidru, buljonu un uz straujas uguns maisot uzvāra. Vistu un bekonu liek atpakaļ katlā un uzvāra.

    Pētersīļiem notrauc lapas (tās noglabā), kātiņus ar kulinārijas diegu sasien buntītē kopā ar timiāna un rozmarīna zariņiem. Garšaugu buntīti un lauru lapu liek katlā. Ar katlam uzliktu vāku vistas stilbiņus uz nelielas uguns sutina apmēram 1 stundu, līdz tā mīksta.

    Izņem vistu uzmanīgi no mērces, noliek uz šķīvja un sasedz ar foliju. No mērces izņem garšaugus un lauru lapu, pievieno sinepes, saldo krējumu, pagaršo, vai nav nepieciešami papildus sāls un pipari. Kad mērce uzvārās. Vistu un mērci pasniedz ar kartupeļu biezeni un pētersīļu zaļumiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form