Sidrā sautēta cūkgaļa ar burkāniem, puraviem un aprikozēm
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
4 gab.
4 gab. cūkgaļas karbonādes
cūkgaļas karbonādes
250 g
250 g saldi burkāni (piemēram, šantanē)
saldi burkāni (piemēram, šantanē)
2 gab.
2 gab. puravi
puravi
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
500 ml
500 ml sidrs
sidrs
175 g
175 g žāvētas aprikozes
žāvētas aprikozes
1 ĒK
1 ĒK pilngraudu sinepes
pilngraudu sinepes
 
sāls
sāls
 
melnie pipari
melnie pipari
Pasniegšanai:
 
kartupeļu biezputra
kartupeļu biezputra
 
zaļās pupiņas
zaļās pupiņas
Piederumi:
 
kastrolis ar 1,75 litru ietilpību
kastrolis ar 1,75 litru ietilpību
  • Dārzeņu ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Sautējumi
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Pavisam mīksti pagatavotas cūkgaļas karbonādes ar kauliņu. Protams, var izvēlēties tādus gaļas gabaliņus, kuriem kaula nav, bet tas piedod gaļai īpašu garšu. Maltīti patīkami papildinās sidrs un dārzeņi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

    Pannā vai kastrolī uzkarsē eļļu. Tajā liek apcepties cūkas karbonādes gabaliņus, līdz abas karbonādes puses skaisti apbrūninātas. Gaļas gabaliņus liek karstumizturīgā traukā, ko drīkst izmantot cepeškrāsnī.

    Pannā, kurā iepriekš apcepa gaļu, liek gabaliņos sagrieztos burkānus, sagrieztus puravus un šķēlītēs sagrieztu sīpolu un visu apcep 5-8 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

    Pa virsu dārzeņiem kaisa miltus, pēc tam pakāpeniski pievieno sidru, sastāvdaļas kārtīgi apmaisot, līdz sabiezējusi mērce.

    Pēc tam dārzeņiem pievieno žāvētās aprikozes, sinepes, kā arī sāli un svaigi maltus piparus.

    Visas sastāvdaļas liek cepamtraukā virs apceptajiem karbonādes gabaliņiem un liek cepties cepeškrāsnī aptuveni 90-105 minūtes, līdz gaļa ir mīksta.

    Pasniedz kopā ar kartupeļu biezputru un novārītām zaļajām pupiņām.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form