Sidrā sautēta cūkgaļa ar burkāniem, puraviem un aprikozēm
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Pavisam mīksti pagatavotas cūkgaļas karbonādes ar kauliņu. Protams, var izvēlēties tādus gaļas gabaliņus, kuriem kaula nav, bet tas piedod gaļai īpašu garšu. Maltīti patīkami papildinās sidrs un dārzeņi.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

Pannā vai kastrolī uzkarsē eļļu. Tajā liek apcepties cūkas karbonādes gabaliņus, līdz abas karbonādes puses skaisti apbrūninātas. Gaļas gabaliņus liek karstumizturīgā traukā, ko drīkst izmantot cepeškrāsnī.

Pannā, kurā iepriekš apcepa gaļu, liek gabaliņos sagrieztos burkānus, sagrieztus puravus un šķēlītēs sagrieztu sīpolu un visu apcep 5-8 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

Pa virsu dārzeņiem kaisa miltus, pēc tam pakāpeniski pievieno sidru, sastāvdaļas kārtīgi apmaisot, līdz sabiezējusi mērce.

Pēc tam dārzeņiem pievieno žāvētās aprikozes, sinepes, kā arī sāli un svaigi maltus piparus.

Visas sastāvdaļas liek cepamtraukā virs apceptajiem karbonādes gabaliņiem un liek cepties cepeškrāsnī aptuveni 90-105 minūtes, līdz gaļa ir mīksta.

Pasniedz kopā ar kartupeļu biezputru un novārītām zaļajām pupiņām.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form