Foto: Privātais arhīvs
Gatavo tos kopā ar bērniem, kuriem patiks process un cepumu formas izveidošana ar caurumiem. Cepumi būs ar izteiksmīgu garšu pievienoto garšvielu dēļ, kuras vari izvelēties pēc savas gaumes. Nepilnā stundā būs gatavi sāļie cepumi, ko uzkraukšķināt pie tējas. Recepti iesaka gardēde Ieva Lasmane.
45Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

150 gsviests150 gsiers200 gmilti1 gab.ola2 ĒKauksts ūdens2 TKkaltēti zaļumi šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari ķiploku granulas sezama sēklas paprikas pulveris milti mīklas rulllēšanai

Sagatavošana

1

Visas sausās sastāvdaļas samīci ar rokām vai mikserī.

2

Ar dakšiņu sakul olu un iemaisi ūdeni.

3

Lej klāt sausajām sastāvdaļām un mīci līdz viendabīgai masai.

4

Galdu un mīklas rulli nokaisi ar miltiem. Izrullē mīklu, sagriez dažāda izmēra trīsstūrīšos.

5

Veido caurumus ar dažāda diametra konditorejas uzgaļiem.

6

Cep 175 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes.

7

Gatavos cepumus saliec uz papīra dvieļiem, lai atbrīvotos no liekajām taukvielām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!