Siera fondī
Foto: DELFI
3.6667 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg Gouda siers
Gouda siers
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
40 g
40 g džins
džins
 
baltmaize
baltmaize
0.5 TK
0.5 TK baltie pipari
baltie pipari
šķipsna
šķipsna rīvēts muskatrieksts
rīvēts muskatrieksts
1 l
1 l baltvīns
baltvīns
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
1
1 citrona sula
citrona sula
1 ĒK
1 ĒK kartupeļu milti
kartupeļu milti
1 tase
1 tase saldais krējums
saldais krējums
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Fondī
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Siera fondī jaukai vakara pasēdēšanai.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sieru sarīvē, pievieno saspiestu ķiploku, aplej ar džinu un noliek uz 2 stundām, lai ievelkas.

    Pēc tam sieru uz lēnas uguns maisot izkausē, pievieno piparus, muskatriekstu, baltvīnu un citrona sulu. Labi samaisa.

    Kartupeļu miltus izšķīdina ½ tasē ūdens, pievieno krējumu un to piemaisa siera masai, visu uzkarsē.

    Trauku ar siera masu uzliek uz speciālas plītiņas ar regulējamu liesmu.

    Maizi salauž vai sagriež gabaliņos un mērcē siera masā.

    * ja nav speciālas plītiņas un ja pārāk lēni ēd, siera masa sabiezē. Tad to atkal uzsilda.
    * baltmaizes vietā var mērcēt gaļas gabaliņus, puķkāpostu, burkānu, saldo papriku, svaigu vai marinētu gurķi.

    Iesūtīja: Vineta

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form