
Siera fondī jaukai vakara pasēdēšanai.
Sieru sarīvē, pievieno saspiestu ķiploku, aplej ar džinu un noliek uz 2 stundām, lai ievelkas.
Pēc tam sieru uz lēnas uguns maisot izkausē, pievieno piparus, muskatriekstu, baltvīnu un citrona sulu. Labi samaisa.
Kartupeļu miltus izšķīdina ½ tasē ūdens, pievieno krējumu un to piemaisa siera masai, visu uzkarsē.
Trauku ar siera masu uzliek uz speciālas plītiņas ar regulējamu liesmu.
Maizi salauž vai sagriež gabaliņos un mērcē siera masā.
* ja nav speciālas plītiņas un ja pārāk lēni ēd, siera masa sabiezē. Tad to atkal uzsilda.
* baltmaizes vietā var mērcēt gaļas gabaliņus, puķkāpostu, burkānu, saldo papriku, svaigu vai marinētu gurķi.
Iesūtīja: Vineta