Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Izcila siera kūka ar cukurotu ingveru un riekstu pralinē. Recepti iesaka restorāna "Aqua Luna" šefpavārs Gints Aizupietis.

Visas siera kūkas sastāvdaļas – Filadelfijas sieru, cukuru, miltus, saldo krējumu, olas dzeltenumus un olas ar mikseri saputo, līdz viss viendabīgi sajaucies un cukurs izšķīdis.

Ietauko kūkas formiņas, ieber nedaudz cukurotā ingvera gabaliņus un pārlej ar siera masu.

Formiņu veidni liek paplātē vai cepamtraukā, kas piepildīts ar ūdeni.

Cep 90 grādos aptuveni vienu stundu, līdz siera masa iegūst viegli stingru konsistenci.

Gatavās kūciņas atdzesē un izņem no formām.

Gatavo riekstu pralinē: samaļ blenderī lazdu riekstus, kam pievienotas mandeļu skaidiņas, istabas temperatūrā izkausēta šokolāde un pūdercukurs. Visu sablendē, līdz izveidojas viendabīga, mīksta masa.

Pralinē masu liek starp divām pergamenta loksnēm, plāni izrullē un ar formiņu izspiež vajadzīgās izmēra aplīšus, ko liek saldētavā – sastingt. Šos cepumus var sagatavot laicīgi un glabāt saldētavā, lai nepieciešamības gadījumā, piemēram, uzņemot negaidītus viesus, papildinātu desertu ar gardu riekstu kraukšķi.

Gatavo siera kūku pasniegšanai: uz pralinē cepuma liek siera kūciņu, ko pārsedz ar vēl vienu pralinē cepumu. Papildina ar svaigām ogām vai ogu mērci.

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form