Tasty
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Siera kūkai:
600 g
600 g Filadelfijas siers
Filadelfijas siers
160 g
160 g cukurs
cukurs
20 g
20 g milti
milti
45 g
45 g saldais krējums
saldais krējums
1
1 olas dzeltenums
olas dzeltenums
125 g
125 g olas
olas
 
cukurots ingvers
cukurots ingvers
Pralinē cepumiem:
125 g
125 g lazdu rieksti
lazdu rieksti
125 g
125 g mandeļu skaidiņas
mandeļu skaidiņas
125 g
125 g pūdercukurs
pūdercukurs
50 g
50 g melnā šokolāde
melnā šokolāde
  • Citi saldēdieni
  • Siera kūkas
  • Tortes un kūkas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Izcila siera kūka ar cukurotu ingveru un riekstu pralinē. Recepti iesaka restorāna "Aqua Luna" šefpavārs Gints Aizupietis.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Visas siera kūkas sastāvdaļas – Filadelfijas sieru, cukuru, miltus, saldo krējumu, olas dzeltenumus un olas ar mikseri saputo, līdz viss viendabīgi sajaucies un cukurs izšķīdis.

    Ietauko kūkas formiņas, ieber nedaudz cukurotā ingvera gabaliņus un pārlej ar siera masu.

    Formiņu veidni liek paplātē vai cepamtraukā, kas piepildīts ar ūdeni.

    Cep 90 grādos aptuveni vienu stundu, līdz siera masa iegūst viegli stingru konsistenci.

    Gatavās kūciņas atdzesē un izņem no formām.

    Gatavo riekstu pralinē: samaļ blenderī lazdu riekstus, kam pievienotas mandeļu skaidiņas, istabas temperatūrā izkausēta šokolāde un pūdercukurs. Visu sablendē, līdz izveidojas viendabīga, mīksta masa.

    Pralinē masu liek starp divām pergamenta loksnēm, plāni izrullē un ar formiņu izspiež vajadzīgās izmēra aplīšus, ko liek saldētavā – sastingt. Šos cepumus var sagatavot laicīgi un glabāt saldētavā, lai nepieciešamības gadījumā, piemēram, uzņemot negaidītus viesus, papildinātu desertu ar gardu riekstu kraukšķi.

    Gatavo siera kūku pasniegšanai: uz pralinē cepuma liek siera kūciņu, ko pārsedz ar vēl vienu pralinē cepumu. Papildina ar svaigām ogām vai ogu mērci.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form