Siera kūka ar laimu
Foto: Shutterstock
3.6667 3
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
80 g
80 g cepumi
cepumi
40 g
40 g kausēts maztauku margarīns
kausēts maztauku margarīns
2 TK
2 TK želatīns
želatīns
1 ĒK
1 ĒK ūdens
ūdens
80 ml
80 ml laima sula
laima sula
150 g
150 g cukurs
cukurs
100 g
100 g vājpiena biezpiens
vājpiena biezpiens
100 g
100 g maztauku krējumsiers
maztauku krējumsiers
2 TK
2 TK smalki rīvēta laima miziņa
smalki rīvēta laima miziņa
3 gab.
3 gab. olu baltumi
olu baltumi
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kūkas bez cepšanas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Siera kūka ar laimu - elegantam desertam.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ietauko 18 cm kūku veidni; pamatni izklāj ar cepamo papīru.

    Sajauc ar blenderi vai virtuves kombainu cepumus (es ņēmu dāmu pirkstiņus) un margarīnu līdz rīvmaizes konsistencei. Ar vienu roku cepumus izklāj uz sagatavotās veidnes pamatnes. Sasaldē, kamēr kļūst stingra.

    Želatīnu ieber ūdenī un kausē ūdens peldē, maisot, kamēr izkūst. (Man sanāca tā, ka tas uzreiz gribēja atkal sacietēt, tad es želatīnu beigās iejaucu laima sīrupā (skat. zemāk). Bet vispār man prasījās nedaudz vairāk želatīna, nebija manai gaumei pietiekami stingra, lai gan citiem varbūt tieši tādas patīk.)

    Sulu un cukuru sajauc nelielā kastrolītī, uz nelielas uguns karsē, maisot, neļaujot uzvārīties, kamēr cukurs izkusis. Uzvārīt. Samazina uguni, pavāra 1 minūti.

    Ar mikseri bļodā sajauc sierus (maztauku krējumsiera - piemēram, "Philadelphia Light". biezpienu var arī graudaino) un miziņu.

    Ar mikseri saputo olu baltumus, putojot, lēnām un uzmanīgi pielej karsto cukura sīrupu. Viegli silto želatīnu un olu baltumus uzmanīgi sajauc ar sieriem, masu liek sagatavotajā veidnē. Atdzesē ledusskapī 2 stundas vai kamēr sacietē.

    Iesūtīja: Babs

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form