Foto: Shutterstock
Siera kūka ar laimu - elegantam desertam.
50Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
80 gcepumi40 gkausēts maztauku margarīns2 TKželatīns1 ĒKūdens80 mllaima sula150 gcukurs100 gvājpiena biezpiens100 gmaztauku krējumsiers2 TKsmalki rīvēta laima miziņa3 gab.olu baltumi

Sagatavošana

1

Ietauko 18 cm kūku veidni; pamatni izklāj ar cepamo papīru.

2

Sajauc ar blenderi vai virtuves kombainu cepumus (es ņēmu dāmu pirkstiņus) un margarīnu līdz rīvmaizes konsistencei. Ar vienu roku cepumus izklāj uz sagatavotās veidnes pamatnes. Sasaldē, kamēr kļūst stingra.

3

Želatīnu ieber ūdenī un kausē ūdens peldē, maisot, kamēr izkūst. (Man sanāca tā, ka tas uzreiz gribēja atkal sacietēt, tad es želatīnu beigās iejaucu laima sīrupā (skat. zemāk). Bet vispār man prasījās nedaudz vairāk želatīna, nebija manai gaumei pietiekami stingra, lai gan citiem varbūt tieši tādas patīk.)

4

Sulu un cukuru sajauc nelielā kastrolītī, uz nelielas uguns karsē, maisot, neļaujot uzvārīties, kamēr cukurs izkusis. Uzvārīt. Samazina uguni, pavāra 1 minūti.

5

Ar mikseri bļodā sajauc sierus (maztauku krējumsiera - piemēram, "Philadelphia Light". biezpienu var arī graudaino) un miziņu.

6

Ar mikseri saputo olu baltumus, putojot, lēnām un uzmanīgi pielej karsto cukura sīrupu. Viegli silto želatīnu un olu baltumus uzmanīgi sajauc ar sieriem, masu liek sagatavotajā veidnē. Atdzesē ledusskapī 2 stundas vai kamēr sacietē.

Iesūtīja: Babs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!