
Siera kūka ar laimu - elegantam desertam.
Ietauko 18 cm kūku veidni; pamatni izklāj ar cepamo papīru.
Sajauc ar blenderi vai virtuves kombainu cepumus (es ņēmu dāmu pirkstiņus) un margarīnu līdz rīvmaizes konsistencei. Ar vienu roku cepumus izklāj uz sagatavotās veidnes pamatnes. Sasaldē, kamēr kļūst stingra.
Želatīnu ieber ūdenī un kausē ūdens peldē, maisot, kamēr izkūst. (Man sanāca tā, ka tas uzreiz gribēja atkal sacietēt, tad es želatīnu beigās iejaucu laima sīrupā (skat. zemāk). Bet vispār man prasījās nedaudz vairāk želatīna, nebija manai gaumei pietiekami stingra, lai gan citiem varbūt tieši tādas patīk.)
Sulu un cukuru sajauc nelielā kastrolītī, uz nelielas uguns karsē, maisot, neļaujot uzvārīties, kamēr cukurs izkusis. Uzvārīt. Samazina uguni, pavāra 1 minūti.
Ar mikseri bļodā sajauc sierus (maztauku krējumsiera - piemēram, "Philadelphia Light". biezpienu var arī graudaino) un miziņu.
Ar mikseri saputo olu baltumus, putojot, lēnām un uzmanīgi pielej karsto cukura sīrupu. Viegli silto želatīnu un olu baltumus uzmanīgi sajauc ar sieriem, masu liek sagatavotajā veidnē. Atdzesē ledusskapī 2 stundas vai kamēr sacietē.
Iesūtīja: Babs